ZAGREB DOBIVA TEHNOLOŠKI PARK: Investicija od 10 mil. kuna otvorit će 364 radna mjesta (FOTO)

zagreb.hr

Projekt će se realizirati u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, vrijedan je 10 milijuna kuna te će ga financirati Grad Zagreb, a mladim, inovativnim poduzetnicima bit će na raspolaganju 364 radna mjesta i sva potrebna infrastruktura.

Prezentaciju idejnog rješenja preuređenja paviljona 12 na Zagrebačkom velesajmu, za izgradnju Tehnološkog parka, održali su u Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić, prorektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga te pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić. Projekt će se realizirati u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, vrijedan je 10 milijuna kuna te će ga financirati Grad Zagreb, a mladim, inovativnim poduzetnicima bit će na raspolaganju 364 radna mjesta i sva potrebna infrastruktura.

Istaknuvši važnost Zagrebačkog velesajma kao prepoznatljive i djelotvorne prostorno-ekonomske sastavnice Grada, Bandić je objasnio kako je cilj stvaranja ovakve poslovne okoline poticanje znanosti, istraživanja i inovativnosti, što će na kraju i rezultirati prosperitetom grada, dodavši da ovaj projekt označava početak istinskog redizajna Velesajma.

“Ovakvi parkovi predstavljaju osnovnu infrastrukturu za razvoj društva baziranog na znanju i omogućit će gradskoj upravi, univerzitetima i privatnim kompanijama da surađuju radi razvoja, transfera i komercijalizacije tehnologije”, zaključio je Bandić, prenosi zagreb.hr.

Prorektor Sveučilišta u Zagrebu Miljenko Šimpraga pozdravio je inicijativu Grada, naglasivši da se ovime Zagreb svrstava među najrazvijenije gradove svijeta, koji su prepoznali važnost znanja i inovacija te svoj gospodarski razvitak temelje upravo na tome.

“Prije samo dva mjeseca potpisan je Sporazum o suradnji između Sveučilišta i Grada, a već danas imamo prezentaciju projekta”, rekao je prorektor i naglasio kako želi da se Park širi i dalje.

Pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, pojasnila je kako je Tehnološki park inicijativa zagrebačkog gradonačelnika, s ciljem olakšanja poslovanja mladim, inovativnim poduzetnicima, a Zagrebački velesajam odabran je kao logičan prostor zbog veličine i već postojeće infrastrukture koja se mogla iskoristiti. Bitan aspekt bila je i činjenica da je, prema potrebi, moguće i daljnje proširenje Tehnološkog parka.

Uz 364 radna mjesta smještena u prostor suvremene, modularne i inovativne infrastrukture, mlade visokotehnološke tvrtke na raspolaganju imaju i zajedničke prostore poput dvorane za sastanke i kreativne sobe te prezentacijske dvorane, a mogućnošću primitka poslovne pošte, riješio se i problem registracije ureda novih tvrtki koje će u Tehnološkom parku dobiti svoju novu adresu.

zagreb.hr
zagreb.hr
zagreb.hr
zagreb.hr
zagreb.hr
zagreb.hr

Detaljnu prezentaciju o prostornom uređenju Tehnološkog parka možete pogledati ovdje.

Komentari