ZAGREB DOBIVA NOVI HOTEL: U luksuzno zdanje s četiri zvjezdice bit će uloženo 10 milijuna eura

Grad Zagreb

Otvaranje se planira krajem godine, a uz 62 “obične” sobe imat će i predsjednički apartman.

Zagreb će do kraja godine dobiti još jedan hotel visoke kategorije, Le Premier *4, koji se upravo dovršava na uglu Trga žrtava fašizma i Boškovićeve ulice, a investitor je Gojko Ostojić, vlasnik međunarodnog sveučilišta Libertas. Investicija je vrijedna 10 milijuna eura, a hotel će osim poslovnim i odmorišnim gostima poslužiti i kao učilište studenata Libertasa, otkrio je Ostojić za Poslovni dnevnik.

“Jedan od programa našeg sveučilišta je hotelski i turistički menadžment, čiji program upravo usklađujemo s potrebama tržišta rada. Hotel će među ostalim biti poligon za edukaciju naših studenata, koji će tamo moći prolaziti sve faze hotelskog posla, od marketinga do menadžmenta, i osjetiti kako izgleda pravi posao u hotelijerstvu”, objašnjava Ostojić, kojem je ovo prvi ulazak u turizam.

Partnerstvo s Andabakom

Dobar dio karijere proveo je u osiguravateljskom biznisu i edukaciji, ali to ga nije spriječilo da završi turizam na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu. Oduvijek ga je zanimalo hotelijerstvo. O tome je često razgovarao sa svojim nekadašnjim partnerom u osiguravateljskom biznisu Jakom Andabakom, koji je danas većinski vlasnik lanca hotela Bluesun.

“Iako me hotelijerstvo dugo zanima, tek sad krećem u to, no mislim da je pravi trenutak za novi hotel ovog tipa u Zagrebu”, kaže Ostojić, koji je za potrebe hotela kupio objekt od Privredne banke Zagreb. Zgrada je spomenik kulture i stoga je vanjska fasada restaurirana. U tijeku je uređenje interijera.

Od Nataše Ostojić,voditeljica projekta otkrila je da će Le Premier imati 62 sobe i predsjednički apartman, restoran i bar otvorenog tipa te spa za goste hotela. U dvorištu se uređuje ostakljeni zimski vrt. Sobe će biti uređene u art deco stilu. Hotel će kvalitetom biti na razini četiri plus zvjezdice. Kako je poznato, investitori posljednjih godina izbjegavaju najviše kategorije zbog bolje prodaje jer je politika većine kompanija da ne odsjedaju u pet zvjezdica.

“Hotel će biti otvoren cijele godine, a prve goste očekujemo krajem ove jeseni, odnosno najkasnije do kraja godine. Planiramo zaposliti oko 20 ljudi“, kazala je Nataša Ostojić.

Lekina konkurencija

Ovo je prva veća hotelska investicija u Zagrebu nakom otvaranja Doubletree by Hiltona 2012. Le Premier bi mogao biti konkurencija i obližnjem Sheratonu HUP-a Zagreb, iako ne u potpunosti jer neće imati kongresnih sadržaja. Sljedeću veliku hotelsku investiciju u Zagrebu sprema Adris, koji planira hotele u objektima Croatia osiguranja u Miramarskoj te na Trgu bana Jelačića.

Ostojićev put od osiguranja do obrazovanja

Gojko Ostojić uz Jaku Andabaka jedan je od pionira osiguravateljskog biznisa u Hrvatskoj. Dvojac je zajedno s Lidijom Fišer 1991. pokrenuo Helios osiguranje. Ostojić je osnivač i osiguravateljske kuće Libertas, koju je 2006. kupilo Generali osiguranje, te osiguranja Aurum. Visoku poslovnu školu Libertas osnovao je 2004., a 2013. od Miomira Žužula kupio je Dubrovačko međunarodno sveučilište. Spajanjem dviju ustanova nastalo je Libertas međunarodno sveučilište.


Komentari