ZAGREB DOBIVA “CAR SHARING” USLUGU: U par koraka iznajmite auto, vozite, parkirate i bezbrižno odšetate

Facebook

Gradom će tako biti raspoređeno trideset auta, a do njih ćete dolaziti putem mobilne aplikacije koja će vam pokazati gdje se nalazi najbliži auto.

U Zagrebu od sredine lipnja kreće “car sharing” usluga i to prva u Hrvatskoj. “Car sharing” je zapravo nešto slično rent-a-caru, samo što on ima svrhu za kratke gradske vožnje. Po gradu će tako biti raspoređeno trideset auta, a do njih ćete dolaziti putem mobilne aplikacije koja će vam pokazati gdje se nalazi najbliži auto. Potom samo trebate doći do auta, koristiti ga koliko vam god treba i kada ste gotovi jednostavno ga parkirate i odete. Za preuzimanje auta, nakon registracije na webu, treba vam samo vozačka dozvola i smartphone.

Direktor tvrtke Urban Mobility, Matija Krznar, koji je inače i začetnik ove usluge naziva “Spin City”, pojasnio je kako će u opticaju biti deset električnih i dvadeset benzinskih Volkswagen Up!-ova. “Naše male aute moći ćete preuzeti unutar Spin City Zone, voziti koliko želite i ostaviti na bilo kojem parkirališnom mjestu, opet unutar zone”, kazao je Krznar, prenosi Telegram, a zona, obuhvaća širi centar grada. Gornja granica bit će Ilica, zapadnim dijelom bit će obuhvaćen Rudeš i dio Jaruna, južni dio obuhvaća dio Trnja, Aveniju Dubrovnik, Kajzericu, zagrebački Velesajam, dio Dugava i Sloboštinu, a na istočnom dijelu grada, linija je do okretišta Borongaj i povlači se Radničkom cestom prema jugu.

Facebook
Facebook

Aplikacija Spin City bit će puštena ovaj tjedan. Proces je dosta jednostavan, potrebno je samo registrirati se preko internetske stranice i ispuniti obrazac s osobnim podacima. Početna registracija stoji 150 kuna, za nju dobijete 50 minuta besplatne vožnje u prvih mjesec dana i člansku iskaznicu koja se inače preuzima u Vipnetu.

Nakon registracije, možete odabrati različite pakete korištenja (60, 120 ili 240 minuta mjesečno). Najjeftinije je ako uzmete najveći paket, 240 minuta koje morate iskoristiti u mjesec dana. Tada će vas auto koštati 1,91 kunu po minuti. Nije nužno da uzimate bilo kakve pakete, no tada će vam osnovna cijena biti 2,62 kune po minuti.

Komentari