Zagreb dobiva ‘Buzin City Island’ na 80.000 kvadrata zemljišta! Cjelokupan projekt je vrijedan dvije milijarde kuna!

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Dugo se priča o gradnji novog južnog ulaza u Zagreb, već više od desetljeća. U javnosti su se pojavljivale razne glasine i opcije, no atraktivno zemljište u Buzinskim krčima, uz glavnu cestu koja spaja metropolu s Velikom Goricom i Zračnom lukom Franjo Tuđman, zjapilo je prazno. A onda su nedavno na veliku livadu stigli bageri. Najava je to početka realizacije jedne od najvećih investicija u Hrvatskoj. Poslovno naselje na osamdeset tisuća kvadrata zemljišta, s 250.000 m² uredskog prostora realizirat će se u pet faza, a cjelokupan projekt vrijedan je dvije milijarde kuna, piše Večernji list.

Kada radovi budu završeni, južni ulaz u metropolu postat će Buzin City Island te će, otkriva za Poslovni.hr voditelj projekta Marijo Tomić, imati “sve sadržaje potrebne radnom čovjeku u vrijeme i izvan njegova radnog vremena”. Investitor ovog projekta je kompanija City Island d.o.o. sa sjedištem u Rugvici, a glavni projektant je splitska tvrtka MIG arhitekti. Glavni izvođač radova je KFK, regionalni lider u proizvodnji aluminijsko–staklenih fasada. Ista tvrtka trenutačno radi na sedam velikih projekata u Velikoj Britaniji i nekima u SAD–u. Projekt Buzin City Islanda gradit će se u pet faza, objašnjava nam Tomić.

“Ne gradi se klasično, nego će se graditi više različitih zgrada, u nekoliko faza. Rok za završetak prve faze je 24 mjeseca. Gradilište je podijeljeno na dvije parcele, zonu A i zonu B, a sagradit ćemo dvadesetak poslovnih zgrada”, iznosi podatke Tomić te dodaje da je u prvoj fazi koja je tek na početku, predviđena gradnja okobata različitih poslovnih prostora. U prvoj fazi gradit će tako i hotel s 200 soba i kongresnim centrom, tri poslovne zgrade u kojima će biti smještene i multifunkcionalne dvorane te studio.


Komentari