Zagreb dobio jednu od NAJMODERNIJIH ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Hrvatskoj (FOTO)

Pacijentica Dubravka Habuš

U uvjetima porasta potreba za fizikalnom terapijom, ali i rasterećenjem bolničkih resursa, sukladno Nacionalnoj strategiji Ministarstva zdravlja, Dom zdravlja Zagreb Centar, otvorio je na Krugama, jednu od najmodernijih ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitacije u Hrvatskoj.

4B2B2050

Naime, prostor je visokokvalitetno opremljen, veličine 140 četvornih metara s dnevnim protokom od preko sto trideset pacijenata, među kojima od prvog dana rada ordinacije terapiju obavlja pacijentica Dubravka Habuš zbog ozljede ramena kao posljedice pada na ledu. Ističe da je ovo pravi odgovor na brojne zdravstvene tegobe koje sve više pacijenti glavnog grada imaju.

Pacijentica Dubravka Habuš
Pacijentica Dubravka Habuš

“Trenutačno fizioterapeut ordinacije provodi terapiju ultrazvuka moga ramena, imam napuknuća tetive, a u mojim godinama to je lančana reakcija koja vuče dodatne tegobe. Zadovoljna sam uslugom i tretmanom. Ne znam kako je u drugim zemljama Europske Unije jer se nisam tamo nikada liječila, ali ovo što imamo na Krugama je iznad svih standarda koje sam upoznala do sada“, opisala je pacijentica Dubravka Habuš.

“U preseljenje i uređenje prostora na Krugama išli smo jer smo nabavljali novu opremu za Fizikalnu medicinu DZ Centar, a koja zahtijeva i određene prostorne uvjete i uređenje sto nije bilo moguće na lokaciji u Domu za starije i nemoćne Trnje. Stoga smo se odlučili za adaptaciju vlastitog prostora na lokaciji gdje do sada nije bilo takve medicinske usluge. Vrijednost opreme i uređenja prostora bila je preko 320.000 kn”,  pojasnila je dr. sc. Antonija Balenović, dr.med., ravnateljica Doma zdravlja koji trenutačno ima pet timova za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju na tri lokacije, najnovija je na Krugama, s kojeg ističu s ponosom da je uređen prema kriterijima Ministarstva zdravlja, a prema viđenom i utiscima pacijenata sigurno je među boljima u Zagrebu.


IMG_3991

Stručni tim ima holistički pristup s fokusom na personalizirani odnosom prema pacijentu. “Fizikalna terapija provodi se po načelima struke prilagođeno pacijentu,a osim dijagnostike i terapije polaže se pozornost na unapređenje zdravlja i podizanja kvalitete života. Na postojećoj lokaciji Dom zdravlja – Kruge, nova Uprava je pokrenutom reorganizacijom ojačala kapacitete usluga primarne i sekundarne zdravstvene zaštite” rekla je Renata Čop, voditeljica službe za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Doma zdravlja Zagreb Centar.

Odaziv pacijenata u velikom je broju što govori o popularnosti ove nove rehabilitacijske oaze u Zagrebu. Uz na žalost, rastući trend ozljeda i oboljenja koja traže fizikalnu terapiju, od sada ju je barem lakše provoditi u ordinaciji na Krugama koja i više nego zadovoljava standarde pružanja ove vrste zdravstvene usluge.

 

Komentari

loading...
-->