ZAGREB DOBIO DVIJE VELIKE ZVIJEZDE: Svi hrle u centar grada vidjeti novu senzaciju! (FOTO)

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Pođite ih barem pogledati i slikati se s njima.

Već se nekoliko dana po Zagrebu naveliko priča o replikama starih Fordovih modela matre T. Naime, tvrtka Ecogroup u suradnji sa Zagrebparkingom i Turističkim uredom grada Zagreba osmislila je projekt Old Zagreb. Zamišljeno je da se po Gornjem gradu njima voze turisti i ljubitelji starih automobila i da se time dodatno upotpuni turistička ponuda Grada Zagreba.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Konkretno radi se o modelu Forda T iz 1905. godine s električnim motorom, a organizatori smatraju kako je sada pravo vrijeme da se i ovi hibridi oldtimera i automobila budućnosti, uključe u turističku ponudu Zagreba i pokušaju dočarati ljudima kroz polusatni vožnju centrom Zagreba, kako je to izgledalo prije stotinjak godina. Originalni Ford T mogao je voziti brzinom od čak 70 kilometara na sat, a ovaj električni može ići najbrže kojih 25 kilometara na sat i prevesti četvero ljudi odjednom.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

No, tko god se danas našao na Gornjemu gradu imao je poseban tretman jer su danas Fordovi vozili besplatno, a povodom dana zaljubljenih svi su putnici dobili i cvijet na poklon.

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL


Komentari