Zagreb danas ponovo bez novozaraženih koronavirusom: Bandić otkrio tko je kriv za jučerašnje urušavanje krova u Mesničkoj

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Gradski Stožer civilne zaštite objavio je na današnjoj koneferenciji za novinare najnovije podatke o broju zaraženih koronavirusom u Zagrebu.

U posljednja 24 sata u Zagrebu su na koronavirus testirane 53 osobe, nema pozitivnih, ali devet je novih građana stavljeno u samoizolaciju čime se broj njih penje na 12. Trenutno je aktivno zaraženih šest osoba.

“Jučer i prekjučer pale su velike količine kiše na Zagreb,a mi nismo primili niti jedan poziv da ljudima prokišnjavaju domovi. Toe je dokaz koliko smo napravili u ovom periodu i posebno se zahvaljujem našim vatrogascima koji su svakoga dana bili na našim krovovima i krpali rupe i dimnjake”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić dodavši kako je zadovoljan epidemiološkom slikom Zagreba.

“Što se tiče Mesničke i jučerašnjeg urušavanja krova, koliko ja znam, suvlasnici se nisu mogli dogovoriti i nije saniran zabatni zid te je došlo do nesreće. Hvala Bogu da nitko nije stradao. Žao mi je što je došlo do nesuglasica između tih ljudi na ta dva kućna broja”, rekao je Bandić.

Na kraju konferencije Bandić je uručio zaključke o dodijeli stanova onima čiji su domovi stradali u potresu. Ovi zaključci će se ubuduće dodjeljivati svakoga dana.

(VIDEO) U centru Zagreba urušilo se krovište: Palo je desetak kvadratnih metara crijepa


Komentari