Zagreb će vrvjeti događajima za svoj rođendan! Za Dan grada pridružite se besplatnim turama, konceratima i vrlo posebnoj smjeni straže

Gornji Grad (foto: Julien Duval)

Povodom obilježavanja Dana grada Zagreba, 31. svibnja, Turistička zajednica grada Zagreba pripremila je, s partnerima, besplatne razglede grada, predstave i radionice za najmlađe, koncert na Zrinjevcu i ostale prigodne programe, stoji u najavi organizatora.

Tako će se, u utorak, održati koncert deseteročlanog sastava „Swingers band“ u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac, u 17:30 sati. Grupa svoj program bazira na repertoaru poznatih evergreena te pjesmama posvećenim gradu Zagrebu. Tu su i besplatni razgledi grada, na hrvatskom jeziku, prema terminima kako slijedi:

14:00 Edukativni razgled grada za djecu
Polazak kod Manduševca

najave – tel: 091/4975-921, e-mail: [email protected]

18:30 Kostimirani razgled grada „Iz Zagorkina pera“
Polazak kod spomenika M.J. Zagorke u Tkalčićevoj ulici

najave – tel:091/6067-770, e-mail: [email protected]

19:30 Kostimirani razgled grada „Zagrebačke začarane priče”
Polazak kod Kule Lotrščak
najave – el:091/6363-661, e-mail: [email protected]

Održat će se i ostali prigodni programi na Gornjem gradu, u Parku kralja Petra Krešimira IV. i maloj pozornici JU Maksimir, a svi detalji nalaze se ovdje.

Kula Lotrščak (foto: autor Boška i Krešo)

Ovom prigodom, direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld je izjavila: „Dan grada Zagreba obilježavamo raznim besplatnim programima, a ove godine ćemo ga i simbolično obilježiti u Sarajevu, u sklopu festivala Ja BiH gdje će se održati izložba našeg poznatog putopisca i fotografa, Davora Rostuhara, posvećena Zagrebu za njegov rođendan. Već tradicionalno, svojevrsnu uvertiru čine naši zeleni i održivi Viseći vrtovi koje sredinom svibnja postavljamo na svjetiljkama Gornjeg i Donjeg grada, a u subotu je i otvorenje nove pješačke zone Stare Vlaške koje organiziramo u suradnji s Gradom Zagrebom.”

Podsjetimo, na Dan državnosti RH, kao i na Dan grada Zagreba, održat će se prigodna Smjena straže počasne satnije Kravat pukovnije, a centrom grada će se prošetati i popularni likovi iz prošlosti.


Komentari