ZAGREB AUTO SHOW: Ova se manifestacija vraća u grad nakon dugih osam godina!

en.wikipedia.org

Nakon osam godina pauze, na Zagrebačkom velesajmu, od 5. do 10. travnja održat će se međunarodni salon automobila Zagreb Auto Show.

Ovu manifestaciju od velikog gospodarskog i turističkog interesa najavio je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi gradonačelnik Milan Bandić zajedno s pročelnicom Gradskog ureda za gospodarstvo Mirkom Jozić. “Ovo je velika stvar za Zagreb i ja sam jedan od najzadovoljnijih ljudi jer sam među 18 sretnika koji imaju priliku imati auto show u svom gradu koji je nacionalna dragocjenost i projekt od strateškog značaja,” naglasio je gradonačelnik.

Direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić istaknula je da će na 70 tisuća m² izložbene površine u 14 paviljona i na otvorenom prostoru biti 200-injak izlagača. Kako se čulo, u šest dana showa posjetitelji će moći vidjeti 31 marku automobila, 22 marke gospodarskih vozila, 13 marki autobusa te 6 marki motocikala, nastupit će i dva proizvođača električnih vozila i motocikala – Rimac automobili i Doking, a najavljene su i tri svjetske vicepremijere te 27 hrvatskih premijera. Ovogodišnja izložba automobila ne bi se mogla održati bez pomoći i sinergije gotovo svih zagrebačkih institucija, posebno je istaknula.

O značaju manifestacije za Zagreba kao turističkog odredišta na konferenciji za novinare govorila je direktorica TZGZ Martina Bienenfeld. Turistička zajednica se u ovaj projekt uključila u dijelu organizacije popratnih sadržaja te promoviranja ovog Showa putem svojih promocijskih kanala u susjednim zemljama, ali i zemljama cijele Europe, istaknula je Martina Bienefeld te dodala kako je analiza posjete zadnjeg zagrebačkog Auto Showa pokazala da je 50 posto posjetitelja došlo iz Zagreba i okolice, 40 posto iz ostalih dijelova Hrvatske, a deset posto iz Slovenije i Bosne i Hercegovine dok se očekuje da će ovogodišnji Auto Show privući više posjetitelja iz inozemstva jer je Zagreb u međuvremenu postao turistički prepoznatljiv.


Komentari