“Zadnji put kada je policija intervenirala, njih 12 je živjelo u tom stanu”: priča oko gospodina Požežanca se nastavlja

Foto: Tvrtko Tadić

Priča koju smo prenijeli o gospodinu Darku Požežanecu i način na koji je završio na cesti dobiva svoj nastavak. U telefonskom razgovoru s gospodinom Tvrtkom Tadićem, zetom gospođe Špiljarić, saznali smo i njegovu stranu događaja.

HOROR U ZAGREBU: Dok je bio na operaciji, bolesnom starcu promijenili bravu i izbacili ga na ulicu

“Ja sam ispraznio stan i promijenio lokot, a ne bravu kako piše u tekstu. Moja punica nije jedina vlasnica zgrade, već je suvlasnica s mojom ženom. Osobno sam se čuo s bivšom suprugom gospodina Požežaneca. Njegova supruga je rekla da ga je ona smjestila u ustanovu. S njime su živjeli beskućnici. Imam u posjedu darovni ugovor u kojem je on darovao svojoj djeci 2004. godine taj stan u kojem je živio. To bi bio isto jedan od uvjeta zbog kojeg može izgubiti status zaštićenog stanara”, priča gospodin Tvrtko Tadić.

Požežanec je zatrpao zahod, te je vršio nuždu u kadi

“Zadnji put kada je policija intervenirala, njih 12 je živjelo u tom stanu. On je sustanar s gospodinom Cinocijem koji se vratio s odsluživanja zatvorske kazne. Mi smo tada stan zaključali, te nas je gospodin Cinocij tužio zbog ometanja posjeda. Njemu smo vratili ključ, ali su beskućnici provalili u njegov dio stana i apsolutno sve pokrali. Njegov dio stana bio je bolji i ljepši”, nastavlja gospodin Tadić.

“Mi smo kao stanari zgrade četiri puta pisali Centru za socijalni rad da nam se pomogne. Svaki put su nam rekli da će reagirati, međutim on je bio miran čovjek i nisu imali adekvatnog smještaja za njega. Bio je lošeg zdravstvenog stanja, tako da zbilja je često odlazio u bolnicu. Nakon što se vratio s operacije, pokazivao mi je ranu. Beskućnici koji su kod njega živjeli zauzeli su stan, tako da su i njega izbacili. Požežanec je stalno imao podstanare koji su mu kao plaćali smještaj, ali to smo tolerirali”, završava Tadić.

Gospodin tadić poslao nam je i fotografije kako bi nam dokazao u kakvom je stanju živio gospodinPožežanec.


Komentari