Zabavne glumačke, glazbene i likovne radionice za djecu

udruga-praktikum.hr

Udruga Praktikum nastavlja s edukativno – zabavnim radionicama za djecu i mlade uz vodstvo priznatih umjetnika iz svijeta kazališta, filma, glume, glazbe i likovne umjetnosti.

Uz već poznate programe pomoći u učenju, Tehnike učenja i Vedska matematika, ove jeseni startaju s novim programima za najmlađe – Pripreme za školu za predškolce i prvašiće, te Abakus. Sve grupe podijeljene su prema dobnim uzrastima i omogućeno je doći na besplatni ogledni sat kako bi se upoznalo sa voditeljima radionica, dinamikom grupe i načinom rada.

Gluma za najmlađe

Dramske radionice pod vodstvom glumaca Kristijana Ugrine, Davora Kovača i Jure Radnića, kazališne redateljice Ive Srnec te dramske pedagoginje Maje Milinković, omogućuju mladima da se okušaju u ulogama glumaca. Kroz školsku godinu sa svakom se grupom rade osnovne kazališne vježbe koje počinju vježbama upoznavanja, prihvaćanja unutar grupe, te dramskim igrama.

Slijedi razvijanje svijesti o tijelu i glasu, upoznavanje s likovima, kreiranje improvizacija, te naposljetku razrada i produkcija završne predstave. Polaznici Filmskog studija PRAKSI upoznaju filmsko stvaralaštvo kroz kreativne zadatke, igre i stručno vođenu edukaciju o sedmoj umjetnosti. Od dramske igre do filma svatko se može pronaći u kreiranju video zapisa i ispričati svoju priču. Posjećuju se i filmski setovi i kazališne predstave kako bi se upoznali sa konceptom snimanja i produkcije.

Likovne radionice

U sklopu LIKOVINH RADIONICA djeca i mladi pod vodstvom akademske kiparice Melite Omeragić upoznaju se s raznim umjetničkim tehnikama, posjećuju zagrebačke muzeje i galerije te provode radionice s gostujućim umjetnicima današnje scene u sklopu samostalnog projekta udruge Praktikum pod nazivom „Umjetnost u mom kvartu“.

Kroz kreativno stvaranje usvajaju se razne tehnike rada, sposobnost koncentracije i pronalaženje alternativnih rješenja i razmišljanja. Navedeni pristup koristi se u području primijenjene umjetnosti kao osnova za istraživanje likovnih zakonitosti i razvijanje kreativnosti budućim umjetnicima.

Čari glazbe za djecu

„All that mjuz“ radionice pjevanja predvodi jazz glazbenica Melita Lovričević koja polaznike upoznaje s čarima improvizacije glazbom kako bi produbili svoju umjetničku senzibilnost, jačali svoje samopouzdanje u svakodnevnom životu ali i u grupnim nastupima na pozornici.

Radionice su multimedijalne te spajaju glazbu s drugim vrstama umjetnosti poput plesa ili likovne umjetnosti.

Program glazbenih radionica djecu želi upoznati sa svim instrumentima kako bi na kraju sami izabrali svoj budući instrument, kreativno se zabavljajući i uživajući uz glazbu. Akademski glazbenici Martin Šaban i Silvija Štajcer Šaban žele da djeca kroz igru i pokret uče glazbeni jezik te uz sviranje blok flaute dobiju osjećaj da su pravi glazbenici i stvore svoj prvi odnos prema instrumentu. Cilj je da djeca upoznaju i zavole glazbu kroz vlastito sviranje i prepoznaju je u svemu što ih okružuje.

Sve upite i prijave šaljite nam na e-mail: [email protected] ili nazovite na tel: +385 1 3842 482

Komentari