‘Za života ga nisam štedio, a nije ga ni trebalo štedjeti jer je sam izabrao svoj put i stil vladanja’ Juričan uputio posljednje riječi Bandiću

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Zagrebački redatelj Dario Juričan uputio je posljednje riječ preminulom gradonačelniku Milanu Bandiću. Podsjetimo, Juričan je o Bandiću snimio film “Kumek”, koji je podigao veliku prašinu, a i izazvao nervozu kod samog gradonačelnika. Na predsjedničkim izborima 2019. godine redatelj je predao zahtjev za promjenu ima u “Milan Bandić”. Zbog navedenog se borio i na sudu. Mjesece i godine, Juričan je posvetio Bandiću razotkrivajući njegove afere uz određenu dozu satire. Ipak i tomu je došao kraj. Ovo je vjerujemo posljednja objava koju je redatelj posvetio zasigurno najuspješnijem projektu do sada:

“Milan Bandić bio je dostojan protivnik, posvetit ću mu muzej.

Malo je reći da mi je Milan Bandić bio trajna inspiracija. Sanjao sam takvog protivnika još od svog prvog filma Gazda o Ivici Todoriću i dobio ga tek s trećim projektom: filmom Kumek.

Milan Bandić potaknuo me na angažman i kreativnost u javnom prostoru, od koje sam cijeli život zazirao. Ali radi njega mi nije bilo teško ići na maraton, nije mi bilo teško prikupljati potpise za predsjedničku kandidaturu, nije mi bilo teško niti, zajedno s odvjetnicom Ljiljanom Maravić Pirš, pisati žalbu za žalbom kad mi je njegov potrčko, ministar uprave Ivan Malenica oteo ime.

MILAN BANDIĆ BIO JE DOSTOJAN PROTIVNIK, POSVETIT ĆU MU MUZEJ

Malo je reći da mi je Milan Bandić bio trajna…

Objavljuje Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemiraUtorak, 2. ožujka 2021.

 

Milan Bandić bio je dostojan protivnik!

Bio je to zadnji veliki gazda, takvih više nema.

Znam da se Bandić negdje smijulji gledajući kako mu prijatelji i suradnici lijepe etiketu sveca, jer svetac sigurno bio nije. Za života ga nisam štedio, a nije ga ni trebalo štedjeti jer je sam izabrao svoj put i stil vladanja.

Žalosti me što se i okolnosti njegove smrti krivotvore, ali to najviše govori o njegovim prijateljima, koji valjda više i ne znaju drugačije.

Milan Bandić treba dobiti trg u središtu Zagreba. A ja ću mu posvetiti muzej. Nama u Zagrebu ostaje da nakon Milana Bandića razmišljamo široko. Sanjamo veliko. I činimo promjenu. Moja sućut obitelji Milana Bandića”, priopćio je Juričan.

Komentari