Za ubojstvo 14-godišnjakinje na Velebitu osumnjičena njezina rođakinja: Ubola ju dva puta u prsa

Tragedija koja je potresla Hrvatsku.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje za ubojstvo 14-godišnjakinje u utorak na Velebitu, te se osumnjičenicom za kazneno djelo teškog ubojstva smatra 27-godišnjakinja iz Zatona Obrovačkog, izvijestila je u srijedu kasno na večer Ličko senjska Policijska uprava.

Uhićenica je predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a kaznena prijava biti će podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Ivana Čude ispitana je u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, priopćio je karlovački ŽDO. Nakon ispitivanja, na kojem se branila šutnjom, određen joj je pritvor od 30 dana.

Odvjetništvo je danas objavilo što se točno dogodilo toga dana.

27-godišnjakinju sumnjiče da je 20. lipnja oko 7 sati u obiteljskoj kući u Maloj Mili kod Lovinca ubila maloljetnicu. S tom nakanom je oko 7 sati ušla u njezinu spavaću sobu u potkrovlju kuće. Za sada nepoznatim oštrim predmetom, dva puta ju je ubola u prsni koš, teško je ozlijedivši. Nesretna maloljetnica je od zadobivenih ozljeda preminula, priopćili su iz ŽDO-a. Otac osumnjičene, Bogdan Čude odmah je nazvao Hitnu pomoć. Kada je Hitna stigla do ranča, nesretna djevojka je već bila bez svijesti.

>>> Detalji stravičnog zločina na Velebitu: Djevojčici nije bilo spasa, uhićeno osam članova rodbine


Podsjetimo, mediji su u srijedu pisali kako se glavna osumnjičena u slučaju ubojstva smatra sestrična ubijene. Rođaci nesretne 14-godišnjakinje ispričali su medicinskom osoblju i policiji – da je nesretna djevojčica pala s kreveta na nož – no u tu verziju priče nije povjerovao nitko, dapače, policija je ubrzo slučaj počela istraživati kao ubojstvo.

U srijedu u poslijepodnevnim satima u prostorijama policije u Gospiću sjedilo je osmero osoba, najbližih Sarinih rođaka, a barem jedna među njima, sada se i službeno sumnja na Ivanu, 27-godišnju sestričnu ubijene.

Osim ujaka Bogdana Čudea i njegovih trojice braće, koji zajednički gospodare OPG-om tj. rančem Mala Mila, na obavijesnom su razgovoru bile i Sarina baka i jedna ujna te Bogdanove dvije kćeri, Dijana i Ivana.

Starija Ivana, koju terete za ubojstvo, prekinula je studij veterine u Zagrebu i vratila se kući te je imala psihičkih smetnji.

Jutarnji list navodi kako netom nakon teškog ranjavanja Sare, Ivana nestala s imanja te se u rodnom Zatonu Obrovačkom pojavila 24 sata poslije, čime je odmah privukla sumnju na sebe.


Komentari