‘ZA TAJ POZIV JE POTREBNO VELIKO SRCE!’ Zagrepčani o liječnicima: ‘Omogućio mi je da postanem majka nakon 7 godina patnje’

Foto: Pixabay

Građani znaju biti nezadovoljni radom zdravstvenih djelatnika, žale se da su liječnicima još samo jedan broj. U međuvremenu, liječnici se žale da su preoptereći i premalo plaćeni. U našoj online anketi upitali smo vas “Je li vas neki liječnik oduševio i kako”. Moramo priznati da su nas vaši odgovori iznenadili. U vrlo kratkom roku sakupilo se mnogo odgovora, a mi donosimo samo neke od njih.

“Dr. Maja Štimac, pedijatrica u Osijeku. Nakon što mi se kćer rodila nisu ju donosili cijeli jedan dan, a i više od jednog dana informacije koje su mi davali što liječnici što medicinske sestre bile su šture i često proturječne i to nakon što sam satima čekala da uopće išta kažu. Žena je došla u neko doba noći do mog kreveta, ispričala se ako me probudila (iako naravno da nisam mogla spavati), objasnila sve detaljno, strpljivo odgovorila na sva moja pitanja i pritom djelovala zaista iskreno i umirujuće. U 11 dana koliko smo bile u bolnici više puta dolazila i pitala me za bebu iako više nije bila njena odgovornost nakon što je prebačena na neonatologiju, tješila, veselila se dobrim vijestima. Jedan ljudski pristup i osoba koja voli svoj posao”, kazala je Maja.

“Prof. dr. sc. Rado Žic, specijalist opće i plastične kirurgije u Novoj bolnici. Predivna osoba i odličan doktor i kirurg. Divan i predivan čovjek. Baš to, jer da bi bio dobar doktor, najprije trebaš biti dobar čovjek, a prof. Žic to je. Hvala za sve”, poručila mu je Stela.

Odlična osoba

“Sunčana Žuteković najbolja liječnica specijalistica radiologije i dijagnostičarka. A prije svega kompletna i odlična osoba”, kaže jedna Zagrepčanka.

Dobili smo skoro tisuću poruka u kojima pacijenti hvale liječnike. Možete ih pročitati u ovoj anketi objavljenoj na Facebooku.

“Predugačak bi bio komentar da krenem nabrajati zašto. Prije svega čovjek s velikom empatijom, a onda izvrstan liječnik. Dino Eugen Midžić”, otkrila je Romana.

Spasio suprugu ruku

Vladimir Borzan, rješavanjem mog 20-godišnjeg problema sa želucem u jednom posjetu”, kaže Ana.

“Na sv. Duhu dr. Starčević operirao je i spasio mom suprugu ruku. Predviđali su mu amputaciju do ramena”, poručuje Jasenka.

Spasio mi je nogu

“U Zagrebu, Dr. I. Karlak, operacijom kuka, spasio mi je nogu, zahvalna sam mu dok živim, a i osoblje bolnice su vrlo ljubazni i korektni”, rekla je Marina.

“Dino Markovina ostao mi je u sjećanju, tada sam rodila, sretali smo se po odjelu non stop, tako neki pozitivan čovjek, toplog osmjeha. Mislim da njega i moju doktoricu opće medicine Helenu Jadrov Španja neću nikad zaboraviti. Hvala im”, poručuje Kristina.

Zbog njega sam postala majka

“Dr. Prstačić, otorinac i fonijatar. Dva puta me operirao. Glasnice i epistaksa. Profesionalan, kulturan, posvećen, smiren. Doktor koji ulijeva povjerenje i uz kojeg nemaš strah od operacije. Pohvala i cijelom odjelu otorine i fonijatrije na Rebru. Sve funkcionira ko po špagi i svi ljubazni”, kaže Nana.

“Dr. Lučinger uz kojeg sam ostvarila svoju najveću zelju s ivf-om da postanem majka nakon 7 godina patnje. Zahvalna ću mu biti čitav život”, dirljivo je kazala Mare.

Pamtimo samo loše

“Doktor, kirurg Miram Pasini. Radi na Rebru, dječja kirurgija. Prekrasan pristup prema djeci, objašnjava sve što vas zanima u vezi dijagnoze, posvećuje se pacijentu, roditeljima. Zapravo sve pohvale za dječju kirurgiju na Rebru. Od medicinskih sestara do doktora. Više smo ih upoznali nažalost, no tamo smo se osjećali u dobrim rukama. Također u bolnici sv. Duh, ginekologija prim. dr. med. Tomislav Hafner, prekrasan i stručan doktor za vođenje trudnoće i poroda”, kaže Dea.

Nada kaže da je više dobrih nego loših primjera, ali da ljudi pamte samo one loše. “Liječnik ne može biti svatko i ta diploma se ne može kupiti. Za taj poziv je potrebno veliko srce. Hvala svim liječnicima”, zaključuje Vesna.

Komentari