Za prvašiće organizirana preventivna akcija ‘Poštujte naše znakove’

Facebook

Kako bi prvašići bili što sigurniji u prometu, organiziran je  edukativno-preventivni program u sklopu preventivne akcije “Poštujte naše znakove”.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu i Ministarstvo unutarnjih poslova, uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te uz pomoć brojnih partnera organiziraju  u srijedu 9. rujna 2015. godine u vremenu od 10,30 do 12,00 sati, na otvorenome prostoru ispred kazališta, Trg maršala Tita br. 15, edukativno-preventivni program u sklopu preventivne akcije “Poštujte naše znakove”.

Naime, cilj ove manifestacije je educirati prvašiće o prometnoj sigurnosti te ih kroz igru, ples, pjesmu, glumu i interaktivne radionice, u prvima danima škole, pripremiti za sigurno sudjelovanje u prometu. Također je predviđen i tematski osmišljen glazbeno-scenski nastup plesača i glumaca Hrvatskog narodnog kazališta, glazbenika Muzičke akademije i dječjega pjevačkog zbora O.Š. Izidora Kršnjavoga iz Zagreba.

Tako će učenici imati priliku izravno sudjelovati u različitim preventivnim aktivnostima poput; interaktivne radionice Policajac – prijatelj pomagač, likovne igraonice Poštujem prometni znakja sam đak prvak, vožnje mobilnim poligonom Sigurno u prometu, Čarobnjaci u akciji – mali forenzičari:  zaviri u mobilni preventivni centar policije i pronađi trag i dr.

Ovoj hvalevrijednoj preventivnoj akciji kojoj je cilj sigurnost svih sudionika u prometu pridružili su se i brojni partneri: Hrvatske pošte, Hrvatski autoklub, Crveni križ grada Zagreba, Jumicar, Studio Tanay – Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn i drugi.


Komentari