ZA OVO DRŽAVA ŽELI 554 KUNE MJESEČNO: Građani zgroženi stanjem u kojem su zatekli stan (FOTO)

FOTO: Davor Visnjic/PIXSELL

Državni ured za upravljanje državnom imovinom građanima nudi 21 stan u Zagrebu.

Do srijede 10. kolovoza možete razgledati 21 stan u državnom vlasništvu u centru Zagreba s povoljnom mjesečnom najamninom – od nekoliko stotina do 1.200 kuna.

Velika navala očekuje se za 30 kvadrata u Petrinjskoj 45, čija je početna cijena 427 kuna, te 37 kvadrata na drugome katu u Preradovićevoj 29, uz cijenu od 554 kune.
Najskuplji stan u ponudi nalazi se u Čalagovićevoj ulici, a početna mjesečna najamnina za taj stan od 81 kvadrata na prvom katu iznosi 1.216 kuna.
Najjeftiniji stan nalazi se u prizemlju u strogom centru Zagreba – u Klaićevoj – površine 17 kvadrata, a mjesečni najam za njega iznosi 262 kune.

Odlične cijene, a u kakvom su stanju stanovi?

Primjerice, za stan u Bogšićevoj 22, sami pozitivni komentari, iako neke stvari nedostaju. S druge strane, u Preradovićevoj 29, kaos. Atraktivna lokacija je jedino pozitivno kod ovog stana, sve ostalo trebalo bi mijenjati. Instalacije vire iz zidova, podovi su truli, a pločice u kupaoni samo što nisu popadale. Prozori su drveni, rolete slomljene, a država za to tražu 554, 25 kuna na mjesec.

FOTO: Davor Visnjic/PIXSELL
FOTO: Davor Visnjic/PIXSELL

S najpovoljnijim ponuditeljem za svaki pojedini stan zaključit će se ugovor o najmu stana na rok od 5 godina, uz mogućnost nakon isteka roka sklapanja novog ugovora na sljedećih 5 godina ukoliko najmoprimac u potpunosti izvršava obveze iz ugovora. Ugovorom će se regulirati uvjeti održavanja i korištenja stana.

Treba naglasiti da su za osiguranje pristojnih uvjeta za život u tim stanovima često potrebna ulaganja te da, obzirom da se zainteresirani nadmeću za najam, mjesečna najamnina bude vjerojatno i nešto viša. Opće uvjete potražite na mrežnoj stranici Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom.

Rok za podnošenje ponuda je 23. kolovoza do 13:30 sati.


Komentari