Za obnovu izgorjelog skladišta u starom kompleksu Grad izdvaja 2 milijuna kuna

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Napušteno skladište u kompleksu nekadašnje tvornice za preradu mesa “Zagrepčanka”, koje je prije godinu i pol izgorjelo u velikom požaru, napokon bi trebalo biti obnovljeno, javlja Večernji list.

Grad je odabrao izvođača radova koji bi posao trebao obaviti za gotovo dva milijuna kuna bez PDV-a, a riječ je o tvrtki Palace d.o.o., koja se, kako piše na njezinoj internetskoj stranici, bavi i visokogradnjom.

Staro je skladište poprilično oštećeno požarom, stoji u natječajnoj dokumentaciji, a dio koji nije toliko zahvatila vatra uništen je zbog starosti i neodržavanja u prethodnim razdobljima dok Holding još nije upravljao kompleksom.

S obzirom na to da je riječ o nepokretnom kulturnom dobru i spomeniku industrijske arhitekture, izrađen je i projekt koji će se morati slijediti. Za njega je, pak, zaslužna projektantska kuća KAP4, koja ga je radila uz odobrenje Zavoda za zaštitu spomenika.

U zgradi objekta 9b nalazili su se skladišni prostori koje su koristile razne tvrtke, a kompleks već godinama propada. Nekad je to bio jedan od najunosnijih objekata, a danas ga “krasi” zapušteno zemljište, obrasla trava i hrđava željezna ograda, a sa zidova je popadala i boja i žbuka.


Komentari

loading...
-->