‘ZA NJU JE TO DIJETE BILO VIŠAK’ Ogorčena sestra oca djevojčice otkrila šokantne detalje o odnosima u obitelji

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Teško ozlijeđena djevojčica iz Nove Gradiške koja je na Uskrs preminula u srijedu je primljena u zagrebačku Kliniku za dječje bolesti Klaićeva. Ozljede su bile teške, posebno one na glavi, no bilo ih je po cijelom tijelu, a roditelji djevojčice koji su u istražnom zatvoru su djelomično priznali počinjenje kaznenih djela.

Majci će se suditi za pet kaznenih djela, uključujući i zločin nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom. Novinari Nove TV razgovarali su sa sestrom oca tragično preminule dvogodišnjakinje. Upitana je je li točna informacija da je njena majka obavještavala centar za socijalnu skrb da za djevojčicu nije najbolje da ostane s roditeljima:

“Moja majka nije obavještavala socijalnu što se tiče brata, nego je prijavljivala majku. Jer je više bio odsutan od kuće nego što je bio kod kuće.”

Na pitanje što je njena šogorica radila djevojčici, sestra uhićenog govori:

“Ne znam, to dijete je bilo za nju višak, višak. Jer ona je to dijete sama predala, to zna i socijalna i svi znaju, ona je sama predala to dijete”, kaže.

Na pitanje hoće li time reći da socijalni radnici nisu došli provjeravati u kakvom stanju je djevojčica, sestra djevojčičinog oca je rekla:

“Ne, moja majka je išla prijavljivati, ne sina, nego je prijavljivala majku, jer to je majka koja nije držala do svoje djece.”

Na pitanje jesu li kod njih dolazili službenici iz Centra za socijalnu skrb, sestra uhićenog je odgovorila:

“Ne, možda mjesečno jedanput. Sad zadnji put je dok je majka prijavila, znači negdje petak, ja mislim, četvrtak ili petak kad je majka prijavila izašli su van. Mala je išla u utorak psihologu, u tome vrijeme je tamo i povraćala i u srijedu ujutro se desilo to kobno.”

Upitana je li se čula s bratom i što kaže o tome, odgovara:

“Jesam, čula sam se s bratom, brat je mene informirao, brat je jako plakao i… “Nisam ništa svom djetetu napravio kao ni jedan roditelj koji ne bi. Ne znam što se događalo, nisam bio u kući i svi susjedi to znaju” govorio je. U tom trenu kad je maloj pozlilo, on se nije nalazio u kući, nije znao što se događa. I ona se protivila da neće na hitnu, neće na hitnu, neće na hitnu, ona će završiti u zatvoru. Evo, to je moje što ja mogu reći.”


Komentari