Za koronu ga je ‘bolio k*’, a predviđao je i drugi potres: Bandić zadržao Kalinića na mjestu pročelnika

Foto: Lana Slivar Dominic / POOL / HINA / CROPIX

“Sretan Praznik rada! ‬ ‪A Bandić je Kaliniću poklonio još četiri godine na poziciji pročelnika koji troši naš novac u pripremi Grada za buduće elementarne nepogode i izvanredne situacije, bez obzira na njegove loše rezultate i katastrofalne reakcije tijekom nedavnog potresa.”, napisao je danas gradski zastupnik,  Renato Petek, na svojem Facebook profilu.

Sretan Praznik rada! ‬‪A Bandić je Kaliniću poklonio još četiri godine na poziciji pročelnika koji troši naš novac u…

Gepostet von Renato Petek am Freitag, 1. Mai 2020

Podsjetimo, prvi čovjek zagrebačkih kriza poprilično je kontroverzan. Možda najzapaženiji incident zbio se 25. veljače ove godine. Ovaj datum pamte mnogi, toga dana u Hrvatskoj, preciznije u Zagrebu, otkriven je prvi slučaj zaraze virusom COVID-19.  Kalinića su tada nazvali novinari 24sata, a on je u svom specifičnom stilu odgovorio.

“Ja sam otišao ća, u avionu sam, idem za Munchen i od tamo letim za San Francisco i boli me *urac“, odgovorio je on tada. Oni koji dijele Kalinićev smisao za humor, znali su da se šali, oni drugi su pak bili bijesni jer se pročelnik Ureda za upravljanje hitnih situacijama upravo u jednoj takvoj situaciji šali na neprimjeren način.

“Bit će nešto, dobit ćete poziv na vrijeme”, dodao je on kasnije.

Kada se Zagreb konačno privikao na svakodnevni rast oboljelih od koronavirusa zatresao ga je novi šok i to doslovno zatresao u punom smislu riječi. Čak 5,5 po Richteru treslo je metropolu 22. ožujka, a izjavu koju je tada Kalinić dao, pamte mnogi.

“Ne ulazite u kuće i u stanove. Predviđa se drugi udar. Civilna zaštita pomaže ljudima na terenu”, kazao je pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba Pavle Kalinić nakon prvog potresa i tako aludirao da će biti i drugi. Budući da to ne može odrediti ni struka, mnogi su skočili i optužili Bandićevog pročelnika za širenje lažne uzbune.

EKSKLUZIVNI VIDEO INTERVJU S PAVLOM KALINIĆEM: Mnogi ministri i ministrice imaju skučene mozgove, kao da nije bio potres i kao da nema Koronavirusa

“Pavle je toliko dobra napravio u gradu. Zaštićen je ko lički medo”, zaključio je tada Milan Bandić i pokazao kako svojem pročelniku on beskrajno vjeruje kada su brojni tražili njegovu ostavku.

Pet dana nakon potresa, Kalinić je trebao sudjelovati u emisiji N1 televizije, ali zbog verbalnog obračuna s novinarkom, bijesno je napustio studio.

““Došao sam u studio gdje su me smjestili, a gospođa novinarka je bila u drugom studiju. Ozvučili su me i čekao sam da me pozovu kada sam čuo da je voditeljica rekla da nabije Bandića na ku*ac. Kasnije je rekla da nabije i Kalinića te da će i meni je*at mater, toliko me isprovocirati da odem iz emisije. Potom sam ušao u drugi studio i pitao gospođu u čemu je problem i napustio studio”, rekao je tada Kalinić.

Dio Zagrepčana smatra ga samo osebujnim i vjeruje kako nema filtera, a druga polovica tvrdi kako nije sposoban nositi se s odgovornošću koju zahtjeva njegova pozicija.

Voljeli Kalinića ili ne, on i njegov kontroverzni stil, ipak ostaju. 


Komentari