ZA KOGA? Na vrhu vojnog nebodera koji i dalje ‘zjapi’ prazan postavlja se jacuzzi, evo što Banožić kaže na to

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Iako je potpuno nov, vojni neboder  “Vukovar” koji se nalazi na  jugoistočnom dijelu Hrvatskog vojnog učilišta ‘Dr. Franjo Tuđman’ i dalje čeka svoje kadete i radnike. Višekatnica je otvorena prošle godine krajem svibnja, a trebao bi služiti za potrebe smještaja polaznika Hrvatskog vojnog učilišta, polaznika dočasničke i časničke škole, kao i Ratne i Zapovjedno-stožerne škole koje pohađaju domaći dočasnici i časnici te pripadnici partnerskih Oružanih snaga.

Troškovi održavanja rastu, a unutra i dalje nema nikoga. Ministar obrane Mario Banožić potvrdio je i da će se na na vrhu zgrade u sklopu wellnessa ugraditi i jacuzzi.

“Od tih 8,2 milijuna kuna jedan jacuzzi košta 60 tisuća kuna i on je bio dio glavnog projekta iz 2016. Vi nemate tu što sada – na koji način da ja uklonim instalacije, to je nešto što je već izgrađeno?”, izjavio je Banožić za Novu TV.

Dodaje i kako vjeruje da je to rađeno u najboljoj namjeri za vrijeme prijašnjeg ministra Damira Krstičevića.

Interijer će biti ispunjen namještajem po mjeri iz domaće proizvodnje.

“Očekujem u iduća dva mjeseca da će taj objekt biti opremljen, riječ je o specifičnoj izgradnji i sav namještaj mora ići po narudžbi. Nadam se da ćemo u budućnosti biti malo precizniji po pitanju projektiranja”, smatra Banožić.

Inače, cijena vojnog projekta narasla je s 47 na 61 milijuna kuna, a ministar nije htio otkriti koliko su dužni splitskom izvođaču koji je kasnio s radovima.


Komentari