ZA DJECU OBOLJELU OD MALIGNIH BOLESTI: Obilježava se njihov dan, a ovo su predrasude s kojima se susreću

public-domain-image.com

15. veljače svake se godine svugdje u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, obilježava Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti.

Već dugi niz godina udruga Krijesnica poduzima različite aktivnosti za senzibilizaciju javnosti za probleme oboljele djece i njihovih obitelji. Udruga Krijesnica se više od 15 godina bavi pružanjem pomoći djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Svake se godine u Hrvatskoj pojavi više od 180 novih slučajeva oboljenja od malignih bolesti kod djece ili, drugačije rečeno, svaki drugi dan u Hrvatskoj od neke maligne bolesti oboli jedno dijete. Od troje djece, dvoje će biti uspješno izliječeno.

Ove godine Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti obilježit će se ranije – 13. veljače javnom akcijom na Trgu Petra Preradovića (Cvjetnom trgu) od 10˙00 do 14˙00 sati u organizaciji udruge Krijesnica.

Cilj akcije je senzibiliziranje javnosti na problematiku liječenja maligne bolesti u dječjoj dobi i skretanje pozornosti na glavne predrasude koje se nameću, a to su da je maligna bolest zarazna, neizlječiva te da su postupci roditelja uzrokovali malignu bolest djeteta.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Ovim putem pozivamo sve koji žele poslati poruke nade i podrške djeci i mladima koji se liječe da se pridruže volonterima, roditeljima i djeci liječenoj od malignih bolesti, 13.2., na Trgu Petra Preradovića od 10˙00 do 14˙00 sati.[/box]


Komentari