Za 14 milijuna kuna dobit ćemo dvije tisuće stručnog i kompetentnog kadra u javnom sektoru

Facebook - Bank of America

Ugovori vrijedni više od 14 milijuna kuna za povećanje kvalitete javnih usluga kroz modernizaciju i edukaciju 2000 službenika javnog sektora potpisani su u utorak u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava.

“Kako u svim sektorima, tako i u javnom, od izrazitog su značaja razvoj i dinamika, pa i kroz te kompetencijske i stručne okvire. Stvaranje stručnog i kompetentnog kadra u javnom sektoru jedan je od prioriteta koji financiramo i iz Europskog socijalnog fonda (ESF)”, rekao je ministar rada Josip Aladrović.

Do sada je iz ESF-a za projekte javne uprave i jačanje administrativnih i drugih kapaciteta utrošeno oko 800 milijuna kuna.

ESF ima četiri prioritetne osi – zapošljavanje, obrazovanje, socijalnu uključenost i dobro upravljanje, tumači Aladrović.

Unutar 24 mjeseca provedbe operacije, 2000 državnih i javnih službenika proći će različite programe izobrazbe, razvit će se dvije nove usluge – platforma za e-učenje i nova web stranica te unaprijediti organizacija rada Državne škole za javnu upravu.

Cilj je uspostavom platforme za e-učenje jačati kapacitete državne i javne uprave kroz modernizaciju sustava edukacije, a samom provedbom operacije osigurat će se usklađivanje izobrazbe državnih i javnih službenika sa strateškim ciljevima, mjerama i politikama Vlade.

Ministarstvo uprave prošli je tjedan započelo s komplementarnim projektom razvoja kompetencijskog okvira za zaposlene u javnoj upravi, vrijednog 13 milijuna kuna, a ministar uprave, Ivan Malenica, istaknuo je da je cilj da u budućnosti javna uprava bude učinkovita, zaposlenici educirani i da se kontinuirano usavršavaju.


Komentari