“ZA 1000 RADOSTI” Kupnjom bora pomažete siromašnim obiteljima

Caritas

Hrvatski Caritas u suradnji s Hrvatskim šumama organizira promotivno-humanitarni događaj u sklopu 16. nacionalne božićne humanitarne akcije “Za 1000 radosti”. Tim povodom će u subotu 16. prosinca od 8 do 13 sati na Trgu bana Josipa Jelačića nuditi božićna drvaca s korijenom, kako bi se i tom prilikom prikupila pomoć  za siromašne obitelji diljem Hrvatske.

Cilj ove humanitarne akcije je pomoć potrebitim obiteljima, a ujedno se i podupire očuvanje zelenih resursa Hrvatske. Ove su se godine Hrvatskim šumama priključio se  i Vrtni centar Šestine stavljajući Hrvatskom Caritasu na raspolaganje za ovu akciju božićna drvca u tegli. Ukupno će tako u subotu na Trgu bana Jelačića biti ponuđeno 230 drvaca obične smreke, Pančićeve omorike i srebrne smreke (različitih visina i uz predloženu početnu cijenu od 100 do 150 kn). Oni koje žele mogu dati i više novca jer se tim činom izravno pomaže siromašnim obiteljima.

Volonteri Hrvatskog Caritasa: članovi Franjevačkoga svjetovnog reda i Frame, učenici i učenice Nadbiskupske gimnazije, studenti i studentice Zagrebačkog sveučilišta pomagat će Zagrepčankama i Zagrepčanima da izaberu božićno drvce za svoj dom, odnijeti im ga do prijevoznog sredstva, a za one kojima je potrebno, organiziran je – zahvaljujući brojnim udrugama, organizacijama i pojedincima – i besplatan prijevoz drvaca do kućnih vrata.

Akciji na Trgu bana Josipa Jelačića pridružit će se i gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima, gimnastičar Marijo Možnik, novinari i voditelji Jelena Pajić i Franjo Ridjan, mentalni trener Igor Čerenšek i psihologinja Ana Kotsmuth, boksač Hrvoje Sep, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, izaslanik predsjednice RH i mnogi drugi.

 


Komentari