VUKAO GA KRAN! Otkriveno zašto je bivši ministar izvlačio ogromni bazen s krova u Dalmatinskoj

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Kako je to uopće izveo? Pitanje je koje se postavilo nakon što je Zagrepčane iznenadilo izvlačenje zvlačenja  ogromnog bazena od šest metara, teškog više od tone, iz stana bivšeg ministra gospodarstva Hrvoja Vojkovića u Dalmatinskoj ulici.

Bazen je bio montiran na gornjem katu dvoetažnog i više od 500 kvadrata velikog stana na kućnom broju 16, a zbog težine i veličine kroz krov ga je prošle subote izvlačio kran.

Zbog te “operacije” ulica je bila blokirana satina, a grdosija od plastike i metala kranom je postavljena na veliki kamion i odvezena.

Od susjeda Jutarnji list doznaje kako se krov za operaciju izvlačenja počeo pripremati mjesecima ranije.

“Još prije dva mjeseca uklonjen je dio krova, a onda je preko tog mjesta prevučen crni najlon. Uklonjen je crijep i demontirani su krovni prozori na tom dijelu”, rekla je susjeda i dodala da misli da je ogromni bazen bio u potkrovlju i da ga nikako nije bilo moguće izvući osim kroz krov jer je zgrada stara i u lošem stanju. Nakon vađenja bazena, rupa je zakrpana.

“Bilo je napeto, s kranom su morali biti precizni pa je cijela operacija trajala satima, gotovo cijelo jutro”, dodala je.

Susjedi  tvrde kako je razlog micanja bazena to što je oštećen. Pokazali su mrlje na fasadi zgrade, na mjestu gdje je bazen stajao. Očito je iz njega iscurila veća količina vode. Zgrada je starija od stotinu godina, a nakon dva potresa u godinu dana voda iz bazena dodatno ju je oštetila.

Inače, iječ je o Endless Pool bazenu koji simulira plivanje i to na način da mlaznice s jedne strane bacaju vodu u plivača pa on može plivati u mjestu. Cijene mu se kreću od 90 pa sve do 250 tisuća kuna.

Hrvoje Vojković bivši je šef Croatia Osiguranja i ministar gospodarstva, a prije dvije godine oglašavao je prodaju ovog stana s bazenom i deset soba na dvije etaže ili cijele zgrade po cijeni od 3,3 milijuna eura. Stan je trenutno u fazi uređivanja, a unatoč brojnim pokušajima vrata nam jučer nitko nije otvarao.


Komentari