Vrući taktovi u Zagrebu: Na Trgu počeo 7. Festival brazilske kulture

FOTO: Emanuel Đolo

Zagreb pleše u novom ritmu.

Promocijom vještine capoeire i atraktivne sambe, otvoren je 7. Festival brazilske kulture – Brazilactica. Performansom, u organizaciju Udruge Amazonas, na Trgu bana Jelačića, u srijedu 03. svibnja, pozitivna brazilska energija stigla je na ulice Zagreba.

Osim članova i članica Amazonasa, te Mestre Pontapea iz Brazila, koji je vodio performans, na Trgu se okupilo 100ak znatiželjnih lica. Neki su tek promatrali što se događa i o kojim je vještinama riječ, a neki su se i aktivno uključili u performans.

„Ovako nešto još nisam vidjela te svakako podržavam promicanje edukativnih programa drugih kultura“, rekla je jedna od prolaznica.

Najviše mi se sviđa samba“, rekla nam je jedna gospođa srednjih godina koja je s nestrpljenjem čekala da krene navedeni ples. Kada su okupljenima pokazani prvi koraci, gospođa je podignula atmosferu svih prisutnih svojom opuštenošću i aktivnim sudjelovanjem u plesu, te poticanjem svih na uključivanje u sambu.

Festival se diljem Zagreba održava od 03. do 07. svibnja. U preostalim danima očekuju vas besplatne radionice capoeire, afro – brazilskog plesa i inovativne vještine fluid balance. Ljubitelje/ice kvizova očekuje Brazilactica PubQuiz u caffe baru Don Quijote, a tu je i filmska večer u Klubu MaMa. Za one koji žele više znati o Portugalu, ishodištu brazilske kulture, održat će se i putovanje kroz portugalsku kulturu očima izvorne govornice Sofie Silve u Botaničaru.

Kako brazilski izričaji ne bi bili rezervirani samo za odrasle, organiziran je kreativno – likovni program za najmlađe na Zrinjevcu, a atmosferu će dodatno začiniti zajednički Energy bomb nastup glazbenog sastava Vibrica, Aikido društva Zagreb i capoeire Amazonas. Cjelokupno druženje zaključit će se brazilskim tulumom u Thaliji uz Dj Idris.


Komentari