Vrtićkim tetama je prekipjelo, izlaze na ulice i više ne žele raditi u strahu

pixabay.com

Osim što su nedovoljno plaćene, a vrtići su prenapučeni, one trpe i svakodnevni mobing.

Tete u vrtićima u četvrtak 11. svibnja u 18 sati izlaze na ulice, tada je naime, organiziran prosvjed na Trgu bana Jelačića, a sve kako bi zaustavile mobing na radnom mjestu, te ujedno zatražile smjenu ravnateljice DV Remetinec.

Pravo na rad bez straha – stop mobingu na radnom mjestu”, parola je prosvjeda koji organizira Sindikat obrazovanja, medija i kulture (SOMK). Oni su, pak, pozvali sve zaposlene u vrtićima da se odazovu i da jasno daju do znanja nadređenima da im je dosta takvog ponašanja.

Mnoge tete u vrtiću, ali i ostali zaposleni, svakodnevno trpe mobing od strane ravnateljica, koje štiti gradonačelnik Milan Bandić i njegova desna ruka Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za odgoj i obrazovanje.

O maltretiranju u DV Remetinec progovorile su i zaposlenice, koje su optužile ravnateljicu vrtića Mericu Matijević za dugogodišnji mobing. To su potvrdili i bivši zaposlenici, koji su baš zbog toga napustili posao u vrtiću.

Nakon saznanja o ovim događanjima u DV Remetinec, SOMK je otvorio mobingofon, na koji su ubrzo počele stizati prijave o mobing, neki su čak i osobno došli prijaviti isti, piše Index. Inače, u samo mjesec dana stiglo je čak 119 prijava za mobing, a pretpostavlja se da bi ih bilo i puno više da tete ne žive u strahu. 


Komentari