Vrtići više neće biti isti! Uvodi se velika promjena! Roditelji obavezno pročitajte

Foto: Ilustracija

Zahvaljujući bespovratnih gotovo 14 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda, početkom svibnja u bjelovarskim se vrtićima u sklopu programa “Vrtići po želji roditelja” uvodi produljen boravak i poslijepodnevni rad, a nove usluge isprva će koristiti stotinjak mališana.

Najavio je to u ponedjeljak u gradskoj upravi bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, istaknuvši da su u projekt uključeni svi vrtići te se pohvalivši da je Bjelovar među tri hrvatska grada po povlačenju sredstava za spomenuti program.

“Riječ je o ogromnom novcu koji će se potrošiti i uložiti u vrtiće u sljedeće dvije godine, a omogućit će roditeljima koji rade u smjenama da svoju djecu ostavljaju u vrtićima. Trenutno je ukupno upisano 93 djece, od čega 40 u produljenom boravku i 53 u poslijepodnevnom radu vrtića, te je preostalo još 47 slobodnih mjesta za mališane”, poručio je Hrebak.

Dodao je kako je cjelokupni projekt potpuno financiran iz Europskog socijalnog fonda te je za roditelje besplatan, a mogu ga koristiti i oni roditelji čija djeca ne pohađaju vrtiće.

Gradonačelnik Hrebak naveo je i kako je zahvaljujući popodnevnoj smjeni u vrtićima trenutno otvoreno 37 novih radnih mjesta, a ta bi se brojka do kraja ljeta mogla popeti na 50, piše RTL.


Komentari