VRIJEME SE I DALJE IGRA S NAMA: ‘Jesen’ će nas maltretirati još neko vrijeme, a onda se sprema pakao!

Očekuje nas sunce, naoblaka, toplo, ali i prevrtljivo vrijeme.

Mjestimice će padati kiša, često i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, ponajprije na Jadranu i predjelima uz njega gdje je lokalno moguća i obilnija kiša. Puhat će umjeren, ponegdje i jak jugozapadnjak, u Dalmaciji južni vjetar i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 17 do 22 °C.

Više se kiše očekuje na jugu Dalmacije te ponegdje na sjevernom Jadranu, a mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Kišna nedjelja

Najmanje kiše ili uglavnom suho zadržat će se u Slavoniji. Puhat će umjeren jugozapadnjak, na Jadranu jugo, mjestimice s jakim udarima. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 15, na Jadranu od 12 do 17, a najviša dnevna uglavnom od 16 do 21 °C.

Ni nedjelja neće proći bez kiše koja će padati veći dio dana. Prestanak kiše i razvedravanje očekuje se tek pred kraj dana u nekim dijelovima zemlje. Temperature će se kretati između 7 i 17 stupnjeva Celzijevih.

Pakleno ljeto, suho i vruće

Prema dugoročnoj prognozi Hrvatsku očekuje iznadprosječno vruće ljeto, no ukupan broj vrućih dana trebao bi biti manji od prošlogodišnjeg kada smo imali četiri jaka toplinska vala i ukupno 26 vrlo vrućih dana. Ove godine očekuje ih se oko 20, a riječ je o danima kada su temperature više od 32 stupnja Celzijevih.

U kolovozu nas očekuje suho razdoblje, no ne i presuho. Kiše bi negdje trebalo pasti i upola manje no što je uobičajeno.


Komentari