VRIJEME NAM PRIPREMA ŠOK: Budite oprezni, stižu rekordno visoke temperature (FOTO)

zagreb ljeto vrućina park fontana
Goran Stanzl/PIXSELL

U Zagrebu, ali i u ostatku Hrvatske, do kraja dana očekuje se promijenjivo vrijeme.

Ako je suditi prema sedmodnevnoj prognozi, u Zagrebu će iduća dva dana biti šanse za kišu, nakon čega se očekuje porast temperature. Tako će do kraja tjedna u Zagrebu ona narasti na pravih ljetnih 30 stupnjeva, a slično se vrijeme očekuje i u ostatku Hrvatske.

zagreb prognoza
Screenshot/Meteo.hr

 

Danas naoblaka i kiša, sutra manje temperature

U rano poslijepodne danas će biti još djelomice ili pretežno sunčano, a zatim će nastupiti postupan porast naoblake. Kasno poslijepodne i navečer mjestimice se očekuje kiša ili pljuskovi s grmljavinom, koji mogu lokalno biti i izraženiji. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 °C. U utorak se u Zagrebu također očekuje kiša, a najveća dnevna temperatura bit će osjetno manja od današnje. U srijedu će dnevna temperatura ići do 24 stupnja, a očekuje se smanjenje vjetra.

Od četvrtka bez oborina

U četvrtak će u Zagrebu biti sunčano vrijeme, bez vjetra i naoblake, dok će se dnevna temperatura kretati između 12 i 24 °C. Pred sam kraj tjedna u petak i subotu, temperatura će se polagano penjati, a u nedjelju će doseći 30 stupnjeva Celzijevih. 


Komentari