VRIJEDNA AKCIJA: Tomašević će ispratiti bicikliste koji žele pomoći djeci iz Ukrajine! Vozit će od Zagreba do Trogira

Tomislav Tomašević (Foto: Davor Pongracic / CROPIX)

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Joško Klisović ispratit će osječke bicikliste Igora Tomana i Ivicu Lenarda na put prema Trogiru u sklopu biciklističko-filantropske kampanje „Pedala solidarnosti“.

Dvojac starta iz Zagreba te će pedalirati čak 540 kilometara. Tomašević i Klisović pozdravit će ih u 17 sati ispred Gradske uprave prije nego što se zapute na dug put. Igor i Ivica voziti tri dana, od Zagreba do Trogira, prolazeći kroz manje i veće gradove s vrijednom ciljem.

Cilj kampanje je pružiti podršku djeci iz ukrajinskih obitelji koja su smještena u Osijeku te prikupiti sredstva za kupnju sportske opreme za djecu kako bi provedba njihovog slobodnog vremena u Osijeku bila što kvalitetnija. Kampanja se provodi u organizaciji Zaklade Slagalice u suradnji s DKolektivom – organizacijom za društveni razvoj.

Ovo nije prvi put da se Igor i Ivica odlučuju na takav potez. Ovaj je slavonski tandem donirao desetke tisuća kilometara u brojne humanitarne akcije. Vozili su i od Hrvatske do Rusije, a najdraže im je kada sjednu na bicikl i pedaliraju za one koji trebaju podršku. Dobitnici su volonterske nagrade koju dodjeljuje Volonterski centar Osijek 2019. godine i posebnog Priznanja za filantropsku inicijativu građana 2017. godine kao dio neformalne inicijative „Lege za djecu superjunake“, koju dodjeljuje Zaklada Slagalica.

Komentari