VRIJEDI VIŠE OD POLA MILIJUNA EURA: U Zagrebu predstavljena zlatna poluga (FOTO)

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

U Veleposlanstvu Republike Austrije po prvi puta u Hrvatskoj predstavljena je 12,44 kg teška zlatna poluga, vrijedna više od 500 tisuća eura.

Poluga je uz osiguranje izložena u predvorju poslovnog nebodera Eurotower.

Tvrtka Moro & Kunst, koja je omogućila predstavljanje poluge, u Hrvatskoj je prisutna posljednjih pola godine, a u Sloveniji posluje već deset godina i bavi se trgovinom investicijskim zlatom.

FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: Jurica Galoic/PIXSELL

Simboličnim predstavljanjem zlatne poluge teške 400 unci ili 12,44 kilograma, vrijedne oko pola milijuna eura jučer je tako promoviran ulazak na hrvatsko tržište austrijske kovnice Münze Österreich i njihovog partnera u trgovini zlatom tvrtke Moro&Kunst.

Vlasnik Moro&Kunsta Ivan Moro već je desetljeće i pol u biznisu sa zlatom, a “zarazio” se, piše Poslovni dnevnik, slučajno, slušajući predavanje Švicarca Marka Fabera iz kojeg je shvatio kako će oni koji investiraju u zlato u kriznim godinama zaraditi.  Presudna za profesionalizaciju bila je suradnja s današnjim partnerom čijim polugama i kovanicama trguje, bečkim Münzeom, iza kojega je čak 800-godišnja tradicija u obradi plemenitih metala, a od kojih je naučio sve o zlatu.


Komentari