Vrhunski sportaš i nacist, tko je mladi huligan iz NSK?

Foto: Srednja.hr

U vitrini iza njega pregršt je pehara sa sportskih natjecanja, na zeleno obojenom zidu visi uokvireni grb nogometnog kluba zajedno s još nekoliko fotografija, spomenica i drugih pisanih priznanja. U kutu se nalazi stariji “kockasti” televizor na čijem je ekranu upaljen teletekst na kojem se vrte rezultati utakmica, a on, Mihovil S. (21) okružen je s još desetak svojih vršnjaka od kojih polovica ponosno diže desnu ruku visoko u zrak imitirajući zloglasni nacistički pozdrav.

Isto tako diže je i on, baš kao što je prije desetak dana u predvečerje dizao šake i teleskopske palice po predvorju NSK i uskim ulicama zagrebačkog Vrbika, usput zajedno s ostatkom maskirane bande tjerajući strah u kosti tamošnjim stanovnicima i slučajnim prolaznicima. U društvu tog 21-godišnjaka bili su još i Matija P. (27), Domagoj B. (24), Tin G. (20) i Janko P. (25), a svi su redom privedeni osam dana nakon izazivanja nereda. Koja je točno njihova uloga bila u cijelom tom metežu, i dalje se pokušava razjasniti, a s obzirom na to da je u njemu sudjelovalo još minimalno četvero ljudi, može se reći da je policija tek na pola puta u slaganju tog mozaika, piše Večernji list.

Prema do sada dostupnim informacijama, čini se da petorica privedenih nisu bila među onima koji su gotovo nasmrt pretukli vlasnicu (65) kafića Dalmatinka, a navodno su u istom kafiću čak i okretali runde prije nego što su neredi krenuli. Prema fotografijama s njihovih profila na društvenim mrežama čini se da su svi zagriženi BBB-ovci i navijači Dinama, a navodno se u tome krije i pozadina sukoba jer su, prema onome što su kazali policajcima, nakon “cuganja u Dalmatinki” išli pretući Dinu K. (29) koji se nalazio u predvorju NSK misleći da se radi o članu Torcide.

Bilo kako bilo, nakon što je petorka uhićena, dovedeni su pred suca istrage na zagrebačkom Županijskom sudu gdje je trojici od njih – Matiji P., Mihovilu S. i Domagoju B. – određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a Tin G. i Janko P. pušteni su kako bi se branili sa slobode. Svi oni, iako redovito posjećuju utakmice i žive životom koji nameću pravila navijačke supkulture, nisu imali previše okršaja sa zakonom, a izuzetak je Matija P. koji je prije četiri godine bio svjedokom pucnjave između dvije frakcije BBB-a, tzv. mamićevaca i antimamićevaca.

Komentari

loading...