Vrdoljak nakon govora ispraćen velikim pljeskom: ‘Idem u mirovinu’

Facebook

Vrdoljak je novinarima potvrdio da ide u mirovinu.

U Hrvatskoj je kriza vlasti vrhunac dostigla ostavkom predsjednika HNS-a Ivana Vrdoljaka.

Podsjećamo, nakon sedmosatne dramatične sjednice Predsjedništva i šokantnih obrata, dojučerašnji šef HNS -a dao je ostavku na čelnu funkciju i sve ostale političke dužnosti. Pozicije ga je koštalo koketiranje s HDZ-om i premijerom Plenkovićem koji je HNS-u, prema riječima Andre Vlahušića, dao “veliku, ogromnu ponudu” . Predsjedništvo stranke na koncu ju je odbilo.

Kako je sad već poznato javnosti, Vrdoljak se cijelo vrijeme nadao da će uspjeti postići jednoglasnu odluku Predsjedništva.

“Nakon duge rasprave, bilo je vidljivo da će se stranka podijeliti. Ja to nisam htio dozvoliti. Predložio sam Predsjedništvu da ne idemo u vladu s HDZ-om i da se povučem sa svih političkih funkcija. Stranka je usvojila moju odluku”, kazao je Ivan Vrdoljak nakon jučerašnje sjednice.

Nakon dramatične sjednice Predsjedništva HNS – a i burnog jutra u Hrvatskom saboru, HNS-ov Milorad Batinić za N1 kazao je da rasprava o koaliciji “Narodnjaka” i HDZ-a još uvijek nije gotova te postoji mogućnost da Središnji odbor promjeni odluku Predsjedništva.

Održao govor i dobio snažan pljesak

Sjednica Središnjeg odbora HNS-a počela je danas u 17 sati u hotelu Sheraton.

Prema neslužbenim informacijama, HNS-ovci su do 18 sati raspravljali na Središnjem odboru dvije točke dnevnog reda – analiza lokalnih izbora i ostavka predsjednika Ivana Vrdoljaka.

Ivan Vrdoljak potvrdio je novinarima da ide u mirovinu, potvrdio je svoju ostavku, nakon čega je održao govor i dobio snažan i dug pljesak prisutnih.

Budući da je Vrdoljak najavio da se povlači sa svih političkih funkcija, on se povlači i iz Sabora. Stranku preuzima Vrdoljakov zamjenik Predrag Štromar, koji bi trebao voditi stranku do sljedećeg izbornog sabora, na kojem će se izabrati novo vodstvo HNS-a.

Na njegovo mjesto u Saboru trebao bi doći Stjepan Ćuraj.


Komentari