Vrbovečki mladić (23) neovlašteno proizvodio i omogućavao trošenje droge

youtube.com

Zagrebački policajci stali su na kraj vrbovečkom dileru koji je među svojom klijentelom imao i maloljetnika, piše Jutarnji list. Lisice na ruke stavljene su 23-godišnjem mladiću kojeg su po dovršenom kriminalističkog istraživanju kriminalisti kazneno prijavili nadležnom državnom odvjetništvu radi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama ali i za omogućavanje trošenja droga.

Mladi diler je u nedjelju oko 23.30 sati na području Vrbovca jednoj osobi prodao marihuanu, dok je jednoj maloljetnici omogućio konzumiranje marihuane i MDMA. Osim srednjoškolke, uživanje u opijatima omogućio je još trima mladim osobama.

Svega sat i pol nakon tog druženja i trgovanja, pod okriljem noći u ponedjeljak, policajci su ga legitimirali i zatekli sa 3,9 grama marihuane i dvije tablete MDMA. Bilo je to dovoljno,  s obzirom na prethodne sumnje, da ishode sudski nalog i obave pretres kuće u kojoj stanuje kao i iznajmljenog automobila koji koristi za skrivanje i prepakiravanje droge.

U pretrazi su mu oduzete dvije vage za precizno mjerenje, 35,22 grama marihuane u vrećicama, stvari koje je koristio za pakiranje te mobitel koji je, sudeći prema svemu, sadržavao bitnu komunikaciju oko poslovanja s druge strane zakona jer sumnjaju da je radi daljnje preprodaje nabavio veću količinu marihuane, amfetamina i MDMA.

Komentari