Vratit će se Milan s tisuću suradnica: Gradonačelnikove ‘desne ruke’ isključivo žene

FOTO: Milan Bandić / Facebook

Milan Bandić odavno je okružen ženama, a ni lokalni izbori nisu bili izuzetak.

U stožeru stranke novoizabrani gradonačelnik je održao govor, a gromoglasan pljesak i široke osmijehe iza njegovih leđa teško je bilo ne primjetiti. Naime, u prvim su redovima bok do boka stajale uglavnom žene.

Primjetno je kako je Bandićeva uzdanica još jednom Jelena Pavičić-Vukičević. Na fotografiji se nalazi i dr. sc. Olivera Majić, profesorica na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta, koja je bila zadužena za sektor obrazovanja u zagrebačkom HDZ-u, a u Bandićevu će timu voditi gospodarstvo.

Tu su i dvije bivše ministrice, Ana Stavljenić-Rukavina te Ljerka Mintas Hodak.

milan bandić 4242331

[box type=”info” align=”” class=”” width=””] Na Bandićevoj listi nalazi se čak 27 žena, više nego muškaraca, dakle i više od onih tako često spominjanih 40 posto. Takva je brojka bila i  na zadnjim lokalnim izborima. [/box]

“Bilo bi netočno reći da je to tek slike radi jer Bandić ženama s fotografije ne dijeli tek kakve utješne ili savjetodavne funkcije. – On to nije napravio zbog forme nego zato što su žene vrhunski suradnici, odane i sposobne”, komentirao je za Večernji jedan od muškarca s liste 365 Stranke rada i solidarnosti.

Sportašice i djelatnice u kulturnim sektorima

Dio kvote od spomenutih 27 suradnica posvećen je sportašicama, pa se tako istical amlada sportašica Ana-Marija Bujas Čelan, dvostruka europska prvakinja u karateu. Odavno vjerna Bandiću je i olimpijka Sandra Perković, a iz sportskog kruga ne vidi se više Ivana Brkljačić. Kad je riječ o kulturnomsektoru, tu je još uvijek spisateljica Milana Vuković-Runjić, a dodatno pojačanje u tom segmentu zasigurno je  i Ana Rucner.

Čvrst oslonac i prošlog su mu mandata dale žene, a on im je još jednom dao svoje povjerenje. Je li dio uspjeha i pobjede bio upravo taj faktor?


Komentari