Vraćaju se vrućine, evo do kad će trajati

dosije.ba

Nakon nekoliko dana kada su temperature u većini zemlje bile ispod 30 stupnjeva, danas su se u gotovo cijeloj Hrvatskoj približile toj vrijednosti, a na obali su ponegdje bile i više.

Temperature su se u petak kretale između 27 i 32 stupnja, a u subotu i nedjelju nas čekaju još veće vrućine.

U subotu će i dalje će biti pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice može biti kratkotrajnih pljuskova i to uglavnom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 15 do 20, na Jadranu od 21 do 25, a najviša dnevna od 28 do 33 °C.

Slično će se nastaviti i u nedjelju, no s nešto više oblaka. Temperature će u cijeloj zemlji biti oko 30 stupnjeva ili više.

Sljedeći tjedan temperature ponovno idu do 34 stupnja

Još bi više temperature, prema manje pouzdanoj sedmodnevnoj prognozi Europskog centra za srednjoročnu prognozu vremena (ECMWF), trebale biti početkom sljedećeg tjedna.

Temperature bi sljedećeg tjedna u cijeloj zemlji trebale ići preko 30 stupnjeva, ponegdje i do 34 stupnja, a nema naznaka ni veće kiše, tek ponekog lokalnog pljuska.

Već za sutra je na snazi žuti alarm zbog vrućina i to za kninsku, riječku i dubrovačku regiju.

DHMZ je izdao upozorenje i za toplinske valove i to diljem obale sve do utorka.

Prema prognozi meteorološkog servisa AccuWeather novo pogoršanje vremena, s kišom i padom temperatura, moglo bi u cijelu Hrvatsku stići sljedeći vikend, no takve prognoze mogu biti prilično nepouzdane, piše Index.


Komentari