VRAĆAJU SE ‘MOLITELJI’ PRED BOLNICE: Počinje kampanja ’40 dana za život’, opet žele zaustaviti pobačaje

Photo: HKM

Čista srijeda ili Pepelnica dan je kojim započinje korizma, ali i kampanja inicijative “40 dana za život” što znači da će vjernici u 33 hrvatska grada, na 35 mjesta bdjenja, moliti i bdjeti za zaustavljanje pobačaja, priopćeno je na portalu Hrvatska katolička mreža.

U Zagrebu će se okupljati ispred KBC- a Merkur i KBC-a Sestre Milosrdnice.

Vodeći se citatom “uzmi svoj križ i idi za mnom”, iz inicijative pozivaju bjernike da im se pridruže kako bi, kako navode, u našoj domovini pobjedila “kultura života”.

“Odlučili smo ovu kampanju posvetiti Presvetom Srcu Isusovu s obzirom na to da su inicijativa ’40 dana za život’ i udruga ‘Hrvatska za Život’, a samim time i svi njezini članovi, prošlo ljeto po rukama biskupa Ivana Ćurića posvećeni Presvetom Srcu Isusovu”, rekla je Petra Milković, izvršna direktorica Inicijative i dopredsjednica Udruge, te nastavila:

“Veličanstvena je vijest da će ovu kampanju obilježiti svečani, pokornički križni putevi ulicama naših gradova. Pozivamo vjernike da se okupe da u molitvi križnog puta, javnom pokorom, činimo zadovoljštinu za grijeh pobačaja u našem narodu”

Npominju i kako su otvorili novi Centar za život u Zadru te dodaju da s radom počinju i dva Centra u Slavoniji – jedan u Vinkovcima i jedan u Vukovaru.

“Izuzetno smo radosni što u gradu Vukovaru napokon imamo svoj kutak za život! Zahvaljujući dobroti i velikodušnom srcu naših Milosrdnih sestara svetoga Križa, u čijim se prostorima nalazimo, te ljubaznošću i požrtvovnošću naših vjernih dobročinitelja u Vukovaru postoji mjesto susreta, molitve, novih ideja i zajedništva u izgradnji kulture života”, rekla je Lidija Dugan, koordinatorica Inicijative za Slavoniju.

 

Komentari