VOZAČI UBERA RAZOTKRIVENI: Ovako ‘operiraju’ mjesecima, a sad su Zagrepčani rekli: ‘DOSTA JE!’

Jedna od najpopularnijih taksi službi u gradu Zagrebu, Uber, posljednjih je dana zatrpana pritužbama građana. Naime, korisnicima ovog prijevoznika vozači sve češće otkazuju vožnje, a kako piše Jutarnji list, razlog takvog ponašanja je sredstvo plaćanja, odnosno, bankovna kartica. Prema riječima 22-godišnjeg vozača Ubera, Karlo Lalić, građani nemaju naviku ostavljati napojnice nakon vožnje pa ih vozači na isto ‘tjeraju’ prihvaćajući samo vožnje koje će se platiti u gotovini.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

˝Balkanci jednostavno nisu navikli na ostavljanje bakše preko kartice kao što to rade stranci. Ako jedna vožnja košta 35 kuna, velika je vjerojatnost da će nam bakša biti 5 kuna ako putnik plaća u kešu. To nam je u kulturi i glavni je razlog zašto vozači preferiraju plaćanje gotovinom nad onim preko kartice˝, pojasnio je mladi vozač za spomenuti medij te dodao kako je i činjenica da transakcije koje su obavljene putem kartice, vozačima na račune sjednu i po tjedan dana nakon vožnje, još jedan od razloga zašto isti preferiraju plaćanje u gotovini.

˝Žao nam je zbog korisnika˝

Za Jutarnji list cijelu situaciju komentirali su i iz Ubera. ˝Primijetili smo da nam povećani broj korisnika prijavljuje kako ih vozači kontaktiraju i traže da otkažu vožnje ako nisu plaćene u gotovini. Uber omogućuje svim partnerima vozačima da sami odaberu vožnje koje žele voziti te nam je žao ako su korisnici iskusili bilo kakve neugodnosti prilikom naručivanja Uber vožnje˝, pojasnili su te dodali kako pozivaju sve korisnike koji smatraju da im je neopravdano naplaćena otkazna naknada da im se jave i prijave što se dogodilo putem aplikacije.


Komentari