‘VOZAČI SU KRIVI ZA SVE!’ ZET-ovci prosvjeduju: ‘Trebate vidjeti hangare na što liče’

Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

Dio nezadovoljnih radnika ZET-a u srijedu u 15 sati je izašao ispred uprave na okretištu Remiza kako bi skrenuli pozornost na nezadovoljstvo uvjetima rada.

Veće plaće, bolji uvjeti rada, osnivanje Radničkog vijeća, hitno zapošljavanje radnika u servisima, nabavu novih strojeva za održavanje i obnovu hangara, dio je onoga što žele promijeniti.

‘TO JE TOTALNO RASULO’ Teške optužbe na račun ZET-a: ‘Radnik slaže nešto ispod tramvaja, a golub vrši nuždu po njemu’

“Servisi nemaju dijelova, ne možete održavati, uz to male su plaće. Trebate vidjeti hangare na što liče. Dolje čovjek radi, gore golubovi vrše izmet po njima. Nije ništa bolje ni na tračnicama, vozači su krivi za sve i svašta, masovno odlaze van. U kakvom su stanju tek vozila, situacija ne samo da je opasna po vozače već i po građane. Nisu vozači krivi. S gradonačelnikom sam razgovarao prije izbora i upozorio ga, a dvije godine je još gore otišla situacija”, rekao je okupljenima Neven Brnjas zaposlenik ZET-a.

Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

“Imali smo prije redovne preglede, svakih 10 godina vozila su se rastavljala do šarafa i krpala, kao novo vozilo je bilo. ZET je jedna kravica kroz koju se izvlači novac. Ja sam kaznene prijave dizao jer su kočnice otkazivale na tramvajima”, dodao je.

Foto: Ivana Nobilo / CROPIX

Okupljenima se obratio i radnik koji 30 godina radi kao vozač.

“Kad se krenulo s korištenjem outsourcinga sve je krenulo na gore. Što se tiče kvarova, mi prijavimo kvar, faktor sigurnosti je upitan. Nova uprava je došla na devastirani sustav”, rekao je.


Komentari