VON DER LEYEN IZ ZAGREBA OTIŠLA S POKLONOM: Darivali je u oštećenoj katedrali, poznato i zašto Bozanić nije prisustvovao

FOTO: Bernard Čović, Glas Koncila

Nakon posjeta Zagrebu, predsjednica Europske komisije, Ursula Von der Leyen na svom Twitter profilu kratko se osvrnula na dolazak istaknuvši kako je dala zeleno svjetlo hrvatskom planu za oporavak, a dodala je i kako će Komisija uz Hrvatsku stajati u svakom koraku kako bi osigurala da svi planovi NPOO-a budu i izvršeni.

Osim toga, impresionirana je bila i obilaskom pogona Rimac Automobila u Svetoj Nedelji, a darivana u zagrebačkoj katedrali.

Dočekana je naime od strane biskupa zagrebačkog i predsjednika Odbora za obnovu katedrale i kompleksa Nadbiskupskog dvora mons. Ivana Šaška, kanonika i potpredsjednika Odbora zadužen za obnovu Katedrale mons. Zlatka Korena te pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije vlč. mr. Tomislava Hačka. Ispričali su pritom i kardinala Josipa Bozanića koji zbog obaveza izbiva iz Zagreba.

Ipak, prisutni su podsjetili predsjednicu Komisije kako je katedrala oštećena u potresu te da 15 mjeseci u njoj nije moguće održavati bogoslužja. Von der Leyen je pak izrazila nadu da će do obnove uskoro doći te izrazila želju doći opet, kada katedrala opet bude puna te kada se u njoj budu slavila bogoslužja.

U konačnici, Šaško joj je tom prilikom poklonio repliku slike Majke Božje od Kamenitih vrata u terakoti i zahvalio joj se na dolasku.


Komentari