VOLONTERI GRADA ZAGREBA ove će godine dobiti poseban poklon

Volonterski centar Zagreb

Volonterski centar Zagreb (VCZ) ostvario je suradnju sa Studijem dizajna u osmišljavanju i izvedbi idejnog rješenja za službenu statuu nagrade Volonterski Oskar, a čija je provedba započela u prosincu 2015. godine.

Studenti prve godine Studija dizajna u sklopu kolegija Industrijski dizajn dobili su zadatak dizajnirati službenu nagradu za volontera/ku godine koju VCZ dodjeljuje od 2009. iznimnim pojedincima koji volontiraju u Gradu Zagrebu. O konačnom izboru dizajna službene nagrade odlučivat će stručna komisija sastavljena od profesora Studija dizajna i predstavnika Volonterskog centra Zagreb krajem siječnja 2016. godine.

U četvrtak, 4. veljače s početkom u 16 sati, u galerijskom prostoru Studija dizajna bit će održana prezentacija svih idejnih rješenja te će biti predstavljen rad odabran od strane stručne komisije za službenu nagradu natječaja Volonterski Oskar.

Svečana dodjela nagrada, finalistima i ostalim nominiranim volonterima održat će se krajem veljače u Staroj gradskoj vijećnici. Dodjeljivanjem nagrade želi se istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Zagrebu. Natječaj se provodi u suradnji s Gradom Zagrebom, Uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba.

Sve informacije o natječaju dostupne su na internetskoj stranici nagrade.

Volonterski centar Zagreb organizacija je civilnog društva osnovana 1996. godine. VCZ je član i jedan od osnivača Hrvatske mreže volonterskih centara koja se bavi razvojem i promocijom volonterstva na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Vizija VCZ-a je društvo u kojem je volonterstvo pokretačka snaga aktivne, odgovorne i humane zajednice. Novosti iz volonterskog svijeta možete pratiti na portalu Volonterskog centra Zagreb te na Facebook stranici.


Komentari