‘Volim gledati nogomet, rekreativno se bavim trčanjem’ Tomaševićevo prvo protokolarno obraćanje bilo je posvećeno sportu

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Novi je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, došao na predstavljanje monografije “70 godina memorijala Borisa Hanžekovića”.

“Iznimno mi je drago što je moje prvo protokolarno obraćanje kao novog gradonačelnika posvećeno sportu, i to ne bilo kojem sportu, nego kraljici sportova, i ne bilo kojem natjecanju, nego najstarijem u Hrvatskoj”, rekao je Tomašević za Večernji ističući da će Grad Zagreb i dalje biti partner ovakvim natjecanjima te da će podupirati razvoj sporta.

Naime, Tomašević se dotaknuo i svoje izjave u predizbornoj kampanji vezane uz sport, kad je rekao da se s manje novaca mora napraviti više. Navodi da je riječ o infrastrukturi koja se ne koristi koliko bi trebalo, ali kako kaže, ne misli samo na sportske objekte, već i na školska igrališta i dvorane.

Potrebna su neka veća ulaganja u sportske objekte

“Prilično mi smeta što Grad Zagreb ne može održavati ta školska igrališta, već ih daje u najam. Na takvim igralištima mladi ne mogu besplatno igrati košarku ili nogomet”, govori novi gradonačelnik. Osvrnuo se i na financijsku situaciju u gradu za koju je rekao da nije dobra, no vjeruje da će za sport uvijek biti onoliko koliko bude trebalo.

Na pitanje hoće li se pod njegovim vodstvom sredstva pravednije dijeliti na sportove i klubove u odnosu na eru pokojnog Milana Bandića, Tomašević odgovara da se još uvijek nije uspio baviti tim problemom, no da će ta tema sigurno doći na dnevni red.

“Sigurno je da ću gledati da se ta sredstva transparentno i pravedno dijele sportskim savezima grada Zagreba. Ključna je baza”, objašnjava Tomašević te ističe važnost bavljenja djece sportom, jer smatra da se tako stvaraju dobri i profesionalni sportaši.

Budući da mu je želja da se što više građana bavi nekom rekreacijom, jer vjeruje da Zagreb po tom pitanju puno zaostaje za nekim drugim europskim metropolama, Tomašević otkriva da je ljubitelj različitih sportova.

Model upravljanja stadiona mora biti transparentniji

“Volim gledati nogomet, rekreativno se bavim trčanjem i snowboardom. Volim gledati i rukomet i košarku. Trudit ću se nekako ravnomjerno pojavljivati na sportskim priredbama različitih sportova”, dodaje.

Dotaknuo se i pitanja stadiona u Maksimiru te kaže da očekuje da se ono što prije riješi. Naime, novi gradonačelnik smatra da model upravljanja stadiona mora biti transparentniji i demokratičniji nego do sad, jer je ipak Grad dao to zemljište na raspolaganje.

Osim toga, za susjedni SRC Svetice kaže da kao zastupnik u gradskoj Skupštini nije bio za dogovor između HNS-a i Grada Zagreba.

“Na kraju su se oni povukli iz tog projekta, a atletičari su ostali bez jednog stadiona u gradu. To je dobra pouka da se Grad ne zalijeće u priče koje nemaju temelja”, zaključio je Tomašević.


Komentari