KRENULO JE! Vojska opet diže šatore kod KB Dubrava, pogledajte što pripremaju ako nestane kreveta

Hrvatska vojska angažirana je u postavljanju 25 grijanih šatora s 200 kreveta kao dio samoodrživog ekspedicijskog kampa.

“Na temelju odluke ministra obrane i zapovijedi načelnika Glavnog stožera OS RH, a sukladno zahtjevu Ministarstva zdravstva, pripadnici Zapovjedništva za potporu Hrvatske vojske započeli su u nedjelju 14. studenog 2021. godine s postavljanjem samoodrživog ekspedicijskog kampa na području Kliničke bolnice Dubrava u Zagrebu”, javljaju iz MORH-a.

Photo: MORH

“Hrvatska vojska od samog početka širenja pandemije koronavirusa pomaže civilnim institucijama i građanima Republike Hrvatske kroz razne oblike potpore te će se ponovno aktivno uključiti i dati svoj obol u postavljanju ekspedicijskog kampa na području Kliničke bolnice Dubrava”, poručio je ministar obrane Mario Banožić zaključivši: “Hvala svim pripadnicima Hrvatske vojske što su uvijek na raspolaganju i spremni su suočiti se sa svim izazovima koji se pred nama nalaze.”

Bojna za opću logističku potporu je postrojba Zapovjedništva za potpore zadužena za provedbu logističke potpore u terenskim uvjetima kroz provođenje ključnih funkcija, aktivnosti i zadaća potrebnih za održivost elemenata snaga Hrvatske vojske u provedbi operacija.

Pripadnici Bojne tijekom pandemije izvršavaju jednu od temeljenih misija Hrvatske vojske – pružanje potpore civilnim institucijama. U razdoblju od ožujka 2020. godine do danas pružali su pomoć zdravstvenim i civilnim ustanovama postavljanjem više od 100 šatora različitih vrsta i druge vojne opreme za zbrinjavanje oboljelih.

Komentari