VOJNI MIMOHOD koštao je 12,7 milijuna kuna

Svečani vojni mimohod koštao je 12,7 milijuna kuna, a troškovi koji nisu uračunati u mimohod iznose 7,5 milijuna kuna.

Iz MORH-a su potvrdili kako je sveukupni trošak za održavanje mimohoda u Zagrebu iznosio 12,7 milijuna kuna. Tu je brojku na sami dan mimohoda spomenuo i ministar obrane Ante Kotromanović.
Ministarstvo obrane procjenjivalo je da će cijena mimohoda biti između 10 i 15 milijuna kuna, čini se kako su dobro izračunali jer je trošak cijelog mimohoda, što se tiče MORH-a, bio 12,7 milijuna kuna, pišu 24sata.
Najveći trošak, točnije 4,7 milijuna kuna otišao je na gorivo i na rad na terenu te druge troškove. Skoro 3,6 milijuna kuna potrošeno je na najam opreme i prijevoze, među kojima je i prijevoz haubica. Nešto više od 428 tisuća kuna bili su troškovi sudionika, i to najvjerojatnije naknade za one koji su sudjelovali u organizaciji, dok je najmanje, oko 119 tisuća kuna potrošeno na grafičke usluge, higijensko-potrošni materijal, komunalne i druge troškove.

Iz MORH-a su, navodeći specifikaciju troškova potvrdili i da je 1,98 milijuna kuna iznosio trošak prehrane dok je 1,92 milijuna kuna otpalo na “troškove usluga i kupljenih proizvoda za tekuće održavanje”.
Međutim, mimohod je izazvao i troškove za Grad Zagreb koji nisu uračunati u troškove MORH-a. Pa će tako radovi na Držićevoj i Vukovarskoj aveniji građane Zagreba koštat  7,5 milijuna kuna.

Komentari

loading...
-->