Vodostaj Save raste! Stručnjak za sigurnost u Zagrebu otkrio kako spasiti grad od poplave!

FOTO: Facebook/Zoran Žentil

Olujno nevrijeme zadesilo je Zagreb u nedjelju navečer, zbog čega je porastao vodostaj Save. Kiša je danas stala barem nakratko, no prognoza je i dalje zadržavanje nestabilnog vremena s kišom i vjetrom. Dok su se jučer sanirale štete od srušenih stabala i otkinutih fasada sa zgrada, danas se otvara pitanje pravilnog održavanja savskog nasipa.

Pročelnik gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić gostovao je u emisiji “Novi dan” gdje je, među ostalim, komentirao stanje na terenu.

“Situacija se smiruje. Jučer su bili prioriteti sanacija prometnica. Bilo bi zanimljivo vidjeti zbog čega su odletjeli krovovi i padale fasade sa zgrada. Postoji građevinska inspekcija pa bi trebala vidjeti zašto je krov odletio. Mora postojati razlog za to. Ovdje su lavovski dio posla obavili vatrogasci i dobrovoljna vatrogasna društva koja imamo po rubnim dijelovima grada. Imamo oko 400 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba i praktički 8000 dobrovoljnih vatrogasaca u 57 dobrovoljnih društava. Operativno je to oko šest, šest i pol tisuća ljudi. Ne može se zaboraviti Zrinjevac jer su oni uklanjali srušena stabla”, rekao je Pavle Kalinić u emisiji N1.


Komentari