Voditelju poznatog narodnjačkog kluba u petak je gorio automobil

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija

Poduzetniku Luki Šitumu (30), ujedno i voditelju narodnjačkog kluba Urnebes, nepoznata osoba zapalila je u petak pod okriljem noći BMW 5 parkiran u Sibelijusovoj ulici u zagrebačkom naselju Prečko piše Jutarnji list.

Vatrena stihija oštetila je i susjedno parkiranu Opel Corsu, a ukupna materijalna šteta je oko 110.000 kuna. Buktinja je krenula od prednje lijeve strane BMW-a, a roditelji vlasnika, čim ih je eksplozija trgnula iz sna, pozvali su vatrogasce. Za svog sina kažu da ni s kim nije imao problema, no s obzirom na namjerni piromanski čin strepe da se možda, ipak, nekom zamjerio.

“Ja nisam vlasnik Urnebesa. Pišu se gluposti po medijima. Niti sam u bilo kojem poslovnom odnosu s tim klubom. Telinec iz Urnebesa? Njega ne poznajem. Drugo vam nemam što reći. Bez komentara sam o požaru auta” rekao je  Šitum.

Suvlasnici Urnebesa, kao i sam klub, već su dugi niz godina na meti nepoznatih osoba. Naime, Tomislavu Kolariću u rujnu 2016. zapaljen je Mercedes CLS u ulici Višnjevac. Njegov poslovni partner Željko Telinec istu “nedaću” imao je 2015. u prosincu kada mu je zapaljen BMW 7 na zagrebačkoj Savici, a tada se požar, također podmetnut u gluho doba noći, proširio na okolna vozila. Samo tjedan dana kasnije nakon paljenja BMW-a, planulo je i krovište njihova noćnog kluba i restorana Urnebes na Trnjanskoj cesti.


Komentari