VODITELJICA AZILA U DUMOVCU DEMATIRA OPTUŽBE: ‘Nama dolaze ranjene i bolesne životinje, tako da je krvi svugdje’

Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

“Bojimo se da će nam se smanjiti broj udomljavanja, jer ljudi logično neće htjeti ići tamo gdje su pročitali da se događaju neke ružne stvari”, rekla je danas za 24sata Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba.

Nakon što se u Jutarnjem listu objavila velika reportaža o zlostavljanju i zanemarivanju životinja u azilu u Dumovcu, Zajec je odlučila dematirati navode koje su iznijeli bivši i sadašnji volonteri. 

“Jednostavno, nama ovdje dolaze često ranjene i bolesne životinje, tako da je krvi po svugdje, gnoja, izmeta. Mi se brinemo da one ozdrave i da nađu svoj dom, a naravno da sve stalno čistimo i pazimo na njih”, poručila je voditeljica azila koja je novinare provela po skloništu kako bi se uvjerili da je životinja dobro. Dodaje i kako misli da ih se sabotira jer su financirani od grada.

Što se tiče navoda da se na životinjama izvode operacije i sterilizacije bez anestezije, Zajec kaže kako to uopće nije moguće. A nije joj ni jasno odakle bi netko takvo nešto mogao i pomisliti.

“Pa znate li koliko bi psi cviljeli od boli da se to zaista događa. Uostalom, zašto bi to itko radio”, upitala je. Dematirala je potom i priče o kažnjavanju životinja miniwashem.

“Mi miniwashem ujutro čistimo boksove i oni su tu samo ujutro. Zašto bi kažnjavali pse time, ako nam je glavni cilj da ih oporavimo i rehabilitiramo kako bi mogli biti udomljeni?”, istaknula je za 24sata.

Također, o eutanaziji bez pokrića, nema ni riječi.

To su stvarno neistine. Kako bi pas uopće mogao biti eutanaziran, mora proći mnogo vremena i papirologije od veterinarske inspekcije koja odlučuje hoće li pas zbog svoje bolesti, starosti,stanja,biti eutanaziran. To su zaista neki slučajevi koji su jako rijetki, ali događaju se. Eutanazirati psa bez sve potrebne dokumentacije i cijelog procesa evaluacije, naprosto je nemoguće”, poručila je Zajec, piše 24sata.

Pitali smo ravnateljicu skloništa u Dumovcu možemo li nenajavljeno doći u posjet. Evo što nam je odgovorila


Komentari