Voditelj Čistoće objasnio koliko će poskupiti prijevoz otpada u Zagrebu

FOTO: Facebook / Ilustracija

Voditelj Čistoće Jure Leko objasnio je kako bi se mogle kretati cijene varijabilnog dijela računa, kao i kako Čistoća misli stati na kraj neodgovornima, posebno u zgradama s više stanova.

Poznato je kako će fiksni dio računa iznositi 67 kuna, no nepoznatica je varijabilni dio. “Možemo očekivati približno postojeće cijene, približno 0,11, 0,12 lipa po kilogramu. U tom smjeru će ići”. tvrdi Leko te dodaje da Grad Zagreb ima najveću i najbolju infrastrukturu od svih gradova u Hrvatskoj. Kao primjer navodi 18 reciklažnih dvorišta i još jedno u izgradnji.

“U toj cijeni dajemo tri puta odvoz glomaznog otpada besplatno. Varijabilni dio je na bazi oko 40 posto. Nije on tako zanemariv i građani će na tome moći uštedjeti. Na samom iznosu računa”, piše tportal.

Odgovorio je na pitanje kako Čistoća misli stati na kraj neodgovornima, posebno u zgradama s više stanova. Kaže da Čistoća ima kamere i uređaje za snimanje nalik na mobitele.

“Sva naša vozila su opremljena kamerama. U vrijeme pražnjenja spremnika bit će snimak. Pored toga, zaposlenici će imati uređaj poput mobitela, sve ćemo snimati i zato što su kante čipirane, znat će se o kome se radi, pogotovo kućanstva. U početku ćemo dijeliti opomene”, kaže Leko.


“Zašto bi netko plaćao za nekoga, ako će netko staviti nešto što je neprimjereno tamo gdje ne pripada? Trebamo ga pronaći da ne plaćamo kaznu za njega”, objasnio je Leko.

Komentari

loading...
-->