Vlasnik tvrtke Mirnovec preuzeo odgovornost za požar ‘Izgledalo je gore nego što je bilo’

Foto: Vatrogasna postaja Zagreb Facebook

Vlasnik tvrtke Mirnovec Franjo Koletić, koji je zadužen za službeni vatromet dočeka Nove godine na Trgu, za Jutarnji rekao je kako preuzima odgovornost za požar koji se dogodio u novogodišnjoj noći.

Na balkonu nebodera na trgu bana Jelačića došlo je do zapaljenja kutija pirotehničkih sredstava, a Koletić je za Jutarnji objasnio i kako:

“Zapalile su se kartonske cjevčice u kojima se nalazio vatromet i dio izolacije koja se nalazila na krovu, ali bez drugih oštećenja, naglašava Koletić. Plamen je uzrokovalo stotinjak kilograma zapaljenog kartona”.

Kaže da se nažalost dogodila situacija koja je po njemu gotovo nemoguća jer su poduzete sve mjere preostrožnosti. “Izgledalo je gore nego što je bilo”, kaže Koletić jer se požar dogodio na krovu nebodera na glavnom zagrebačkom trgu.

“Svake godine se pripremamo i ispaljujemo vatromet na isti način, a nakon toga ostavljamo kutije da se ohlade i sljedeći ih dan dolazimo pokupiti jer ne želimo gostima restorana smetati nošenjem tih ostataka u lift. Dečki su i ovaj put ostali do 1 sat iza ponoći kako bi provjerili je li sve u redu, no sat vremena kasnije je ipak došlo do požara.”

Brzom intervencijom vatrogasaca požar koji je planuo u 2:30, vrlo brzo je ugašen bez da je zgrada bila u većoj opasnosti.

Vlasnik tvrtke Mirnovec najavio je i da će nadalje odmah nositi kutije s krova kako bi bili sigurni da se ova situacija neće ponoviti.

VATROGASAC O POŽARU NA NEBODERU ‘Izgledalo je ružno, no daleko je to od paklenog tornja’

Komentari