Vlasnik teretane došao na Trg na prosvjed poduzetnika: ‘Pečatili su mi je sa suzama u očima’

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Vlasnik teretane koji je suprotno mjerama otvorio svoj objekt na Trešnjevci, došao je na Trg na skup poduzetnika.

Za Index je rekao kako su mu “pečatili teretanu sa suzama u očima”.

“Prvi put sam završio u pritvoru i imao lisice na sebi. Nije ugodno, kćer je to gledala kako joj tatu vode u pritvor. Spominju dvije godine zatvora. Uglavnom, policajci su bili super. Pozitivni, pametni, čitaju, vide besmisao toga što rade. Zaključak je bio kad su to napisali: ‘Ti si heroj a ne zločinac’. Svima je jasno da je to bilo besmisleno. Šest sati smo čekali inspektore državne, i oni su napravili svoj dio posla. Molio sam da mi ne zatvore jer u teretani držim online treninge. Pročitali su mi odluku stožera da se djelatnost vježbanja u zatvorenom zabranjuje. Rekao sam da nije online zabranjeno, a ona mi je rekla da ono što nije izričito spomenuto – zabranjeno. I vidim da ona to piše, a suze joj idu na oči”, rekao nam je Klarić.

Objasnio je i kako je on “bivši vojnik te je znao da mora biti spreman na sve“.

“Zaključak je da nije problem u onima koji provode zakone nego koji ih pišu”, rekao je.

“Ljudi koji su trenirali kad je policija došla su svi bili preboljeli koronu, dakle nisu ni mogli biti širitelji bolesti. Bio sam spreman na privođenje, bio sam spreman na sve. Ja sam bivši vojnik i zato sam znao da moram biti spreman na sve”, rekao nam je.

Prosvjed poduzetnika i ugostitelja na Trgu bana Jelačića u Zagrebu počeo je u 10 sati. Akciju je pokrenula Udruga Glas poduzetnika.

Isplanirali su je kako bi upozorili na neujednačenost epidemioloških mjera i na nedovoljne gospodarske mjere za firme pogođene koronakrizom.

Komentari